LFW: de toppers om naar uit te kijken

Gepubliceerd op 18 September 2015 door Isabelle Vander Heyde
LFW: de toppers om naar uit te kijken

Untitled-1

De Britse modeweek is van start gegaan, hier zijn alvast enkele hoogtepunten die je echt niet mag missen: 

Anthony Vaccarello voor Versus Versace 

Wie? Belgische mode staat de laatste jaren dan wel bekend als understated sexy, Anthony Vaccarello moet het van bling bling, loeistrakke creaties en héél veel bloot hebben. Een combinatie die niet enkel bij sexy sterren scoort. Op enkele seizoenen tijd wist de designer zich van „beloftevolle nieuwkomer” tot „gevestigde waarde” te ontpoppen.

Let wel, niets goedkoops aan de looks die hij de catwalk opstuurt. De lijn tussen sexy en ordinair is flinterdun en slechts weinig weten die echt goed te beheersen. Vaccarello is er zo één, en zo ook Donatelle Versace. Weinig verwonderlijk dus dat ze onze landgenoot tot nieuwe creatief directeur van Versus bombardeerde. Zijn eerste collectie voor het label, wordt zaterdagavond 19 september om 21u geshowd, gevolgd door een heuse afterparty.

Leuk extraatje: het is de Belgische Aline Vandecasteele die de show in elkaar steekt -dubbele portie belgian power!

londen

Hussein Chalayan opent (eindelijk) zijn eerste winkel 

Je bent nooit te oud... om je eerste winkel te openen! De Turks-Britse ontwerper Hussein Chalayan waagt zich na een succesvolle carrière van 21 (!!) jaar eindelijk aan een eigen stekje. Zijn gelijknamige label staat bekend om edgy, avan(-gardistische creaties en hoort al jaren bij de absolute top van de modewereld. De designer, die volgens Time Magazine tot de lijst van 100 meest belangrijke mode-iconen ooit behoort, koos de Londense Bourdon Street 2 voor zijn boetiek, waar je ready-to-wear collecties voor zowel mannen als vrouwen kan scoren. Open for business vanaf maandag 21 september!

Burberry doet je dansen 

Burberry is altijd al de showtrekker van de Londense modeweek geweest, en dat niet enkel om haar front row vol wereldsterren. Muziek neemt bij het modehuis een belangrijke plaats in en traditioneel wordt tijdens het defilé een nieuw talent aan de wereld voorgesteld. In het verleden werd het publiek zo op de (soms allereerste) tonen van James Bay, George Ezra en Keane getrakteerd. Dit seizoen gaat Burberry een stapje verder en lanceert het als eerste luxelabel ooit een eigen kanaal op Apple Music. Daarop onthult het merk een serie exclusieve muziekvideo's van opkomende Brits talenten als Lilla Vargen en Georgie, maar laat het je ook live het optreden van Alison Moyet volgen tijdens het Burberry defilé in Hyde Park op maandag 21 september. Een verplicht nummertje voor fans van Britse indie rock, one to watch/hear!

(Illustraties: Tess De Meerleer)