#IAmMoreThan: Kylie Jenner voert campagne tegen pesten

Geüpdatet op 28 Januari 2016 door ELLE België
#IAmMoreThan: Kylie Jenner voert campagne tegen pesten

Kylie-modif

Na heel wat negatieve media-aandacht rond de jongste telg van de Kardashianfamilie, staat Kylie Jenner opnieuw in een positief daglicht. De realityster hield vorige week een opzienbarende campagne tegen pesten. Zes dagen lang deelde ze verhalen van pestslachtoffers via haar Instagram.

Via haar account lichtte ze toe: “De komende zes dagen zal ik verhalen delen van zes geweldige mensen die helden geworden zijn door hun pesterijen om te zetten in iets positiefs. Ik denk dat jullie net als ik van hen ga houden." Bovendien roept ze haar fans op om positieve verhalen over zichzelf te delen en de tags #IAmMoreThan en #StopBullying toe te voegen. Enkele maanden geleden geleden onthulde Jenner via Snapchat dat ze sinds haar negende zwaar gepest werd door mensen van over de hele wereld. Daarom wil ze graag de slachtoffers een hart onder de riem steken.

#Day1 is een post over Renee DuShane. Deze studente heeft het Syndroom van Pfeiffer, een zeldzame en erfelijke ziekte die tot de misvorming van het gelaat leidt.

#Day2 brengt het verhaal van Erica Schenk, een plus size model dat in het verleden getreiterd werd om haar gewicht en nu een (waarschijnlijk heel zoete) wraak neemt op haar pestkoppen.

Op #Day3 steunt Miss Jenner de actie die Jacob en Anthony voerden in verband met holebi’s.

Lizzie Velasquez, de vrouw die op sociale media veelvoudig gekroond werd tot “lelijkste vrouw ter wereld” illustreert #Day4.

#Day5 stond in het teken Gigi Crouch, een meisje dat geboren werd met een zeer ernstige vorm van scoliose.

#Day6 ten slotte brengt Em Ford in the picture. Dit voormalig model kampt met hevige acne en kreeg een hoop negatieve reacties nadat ze een naturelle foto van zichzelf postte. Haar make-up tutorials zijn een redding voor al haar lotgenoten.

Is het medelijden, empathie of een strategie? Wat de kleine Jenner exact drijft, we hebben er het raden naar. Waar we wél zeker van zijn, is dat de mediaheisa er alleszins voor gezorgd heeft dat deze underdogs uit de schaduw worden gehaald en dat hun doorzettingsvermogen een inspiratiebron mag vormen voor velen. Keep up the good work, Miss Jenner!