Elle backstage: Antwerp Fashion Festival

Geüpdatet op 24 Januari 2019 door Christin Ho
Elle backstage: Antwerp Fashion Festival
aff1
Foto's: Monica Ho

Dit weekend wordt Antwerpen als modestad extra in de verf gezet tijdens Antwerp Fashion Festival! Vrijdag werd het startschot gegeven met een grote modeshow met veel pracht en praal. Elle.be interviewde de jonge stylisten achter het gebeuren: Jonas Beldé, Farah El Bastani en Vincent Van Reusel.

1/

Elle backstage: Antwerp Fashion Festival - 3
Foto: Monica Ho

Waarom wilden jullie meewerken aan deze show?
Farah: De mogelijkheid om te kunnen samenwerken met grote merken en winkels die Antwerpen typeren sprak mij meteen aan. Alle ontwerpers en winkels in Antwerpen hebben wij zelf gecontacteerd. Uiteindelijk kwamen er in totaal 33 winkels en ontwerpers aan bod, we hebben elks de styling gedaan van 11 winkels en ontwerpers.
Vincent: De organisatoren zijn goede vrienden van ons en na het zien van de show van vorig jaar was ik zo enthousiast dat ik mezelf meteen kandidaat stelde om mee te werken aan deze show. Het heeft mij enorm veel leuke ervaringen opgeleverd met de winkels waarmee we in contact zijn gekomen. Wij hebben ook net afgestudeerde ontwerpers van verschillende  modeacademies gecontacteerd om hun accessoires te promoten in de show.
Jonas: Ik ben een enthousiaste consument van modische producten, maar in een tijd waarin er zoveel mogelijkheden zijn, is het een ware zoektocht naar de juiste stuks die mij aanspreken. Door mee te werken aan dit initiatief, kon ik mee helpen aan dezelfde zoektocht voor anderen.

2/

Elle backstage: Antwerp Fashion Festival - 5
Foto: Monica Ho | Silhouet: Labels Inc

Hoe zijn jullie te werk gegaan? Waar hebben jullie rekening mee moeten houden?
Jonas: Ik heb vooral veel rekening gehouden met het dna van elk merk of winkel. Ik vond het belangrijk dat de toeschouwer de sfeer en de leefwereld van het merk of de winkel onmiddellijk kon vatten.
Vincent: De ene winkel was inderdaad de andere niet. Ze waren zo verschillend. Ofwel kregen we carte-blanche ofwel waren het merken met een zeer sterke identiteit.
Farah: Winkels en merken deelden hun wensen en het was aan ons om de juiste flow te creëren voor de show.

3/

Elle backstage: Antwerp Fashion Festival - 7
Foto: Monica Ho | Schoenen: Bruno Tansens

Hebben jullie rekening gehouden met de  trends van het komende seizoen?
Farah: Ik heb er geen rekening mee gehouden. We deden elks ons eigen ding. Antwerpse winkels en merken zijn zo divers dat het onmogelijk was om ons te concentreren op trends. Ik heb gewoon gekeken naar wat cool overkomt.
Jonas: Trends heb ik ook achterwege gelaten.
Vincent: Ik vond het eerder belangrijk om stukken te tonen die goed zichtbaar zijn op de catwalk met een hoog wauw-effect.

4/

SAMSUNG CSC
Foto: Monica Ho | Silhouet: Yvan Andreu

Kunnen we spreken van 'typisch Antwerpse mode'?
Farah: Wat is typisch Antwerps? Antwerpen is zo divers, ook op modevlak.
Vincent: Antwerpen is inderdaad een melting pot van invloeden en dat kwam sterk tot uiting in de show.
Jonas: Die diversiteit is inderdaad typisch Antwerps.