ELLEworkout: Slapen als een roos

Gepubliceerd op 5 September 2015 door Christin Ho
ELLEworkout: Slapen als een roos
mounirabazzi5
Foto: Vincent Van Reusel

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere week deelt Mounira Bazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze week: de pose tegen slapeloosheid.

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

De ‘Halasana pose: dé yogapose tegen slapeloosheid
Mounira: "Ik heb zelf jaren last gehad van insomnia. Door met regelmaat yoga te blijven doen, is mijn slaappatroon er immens op vooruit gegaan. Dit is één van de vele poses die je kan doen om een betere nachtrust te garanderen."

05
Foto: Vincent Van Reusel

Stap1
Lig plat op de grond. Buig je knieën en til je benen omhoog richting het plafond.

Stap 2
Adem diep in, druk je handen op de vloer en zwaai je benen over je hoofd.

Stap 3
Zorg ervoor dat je voeten de grond raken en hou je heupen boven je schouders.

Stap 4
Druk je achterhoofd zacht tegen de grond, de kin mag de borst niet raken. Spreid je tenen indien mogelijk. Adem een paar tellen in en uit vooraleer je terug recht komt.

Volg Mounira Bazzi van Living Yoga op Facebook