We love: Emma Watson x Green Carpet Challenge

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
We love: Emma Watson x Green Carpet Challenge

The Green Carpet Challenge gaat in zee met actrice en VN-ambassadrice Emma Watson. De Harry Potter co-star - bekend om haar strijd voor gendergelijkheid - gaat gedurende de promotour van haar nieuwste film Regression enkel getooid in ecologisch verantwoorde outfits. 

The Green Carpet Challenge is het stokpaardje van Livia Firth, vrouw van Colin Firth. Toen de acteur genomineerd werd voor de Golden Globes in 2010 daagde eco-journaliste Lucy Siegle zijn vrouw Livia uit om de rode loper te trotseren, van top tot teen gehuld in een milieuvriendelijke en ethische catwalklook. Wat begon als een spelletje groeide uit tot een begrip. Livia pleit voor meer duurzaamheid op de catwalk. Het belangrijkste doel van de actie is glamour te koppelen aan ethiek. Dit thema zet ze haast letterlijk in de spotlights met de hulp van beroemde vrienden die haar groene voorbeeld volgen.

Tijdens haar promotour wil Watson op haar beurt zoveel mogelijk designers die alternatieve methodes en materialen gebruiken in de bloemetjes zetten. Dat wordt gesmaakt, zeker als je weet dat Emma volgens Time magazine tot de honderd meest invloedrijke mensen in de showbizz behoort. Haar vaste styliste, Sarah Slutsky, bombardeerde Instagram alvast met de fittings die aan de actie vooraf gingen.

Emma is echter niet de eerste die de rode loper groen inkleurt. Zij deden het haar voor: