5 tinten blond die helemaal on trend zijn voor zomer 2023

Geüpdatet op 31 maart 2023 door Camille Vernin en Lore Ginneberge
5 tinten blond die helemaal on trend zijn voor zomer 2023 Launchmetrics Spotlight

De komst van de lente en zomer doet ons verlangen naar zon en licht, vooral in onze lokken. Terwijl de winter gedomineerd werd door bruintinten, dromen we nu van 'Malibu blond' à la Pamela Anderson of 'Manhattan blond' zoals Billie Eilish. Hier zijn de vijf haarkleuren die helemaal on trend zijn bij celebrities en ook op onze wishlist staan voor het zomerseizoen.

1. Nectar blond à la Adele

Denk honingblond met zachtere tinten, in de stijl van Claudia Schiffer. "Nectar blond is luxueus, goudkleurig en warm," vertelt haarstylist Tom Smith aan Glamour. "De sleutel hier is om de basiskleur van het haar op te lichten tot een donker goudblond door er warme vanillekleurige highlights aan toe te voegen in laagjes en rond het gezicht."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adele (@adele)

2. 'Expensive blonde' zoals Jennifer Lopez

Dit is DE kleur van het seizoen die je overal zal zien. Van Margot Robbie tot Jessica Alba en Jennifer Lopez, 'expensive blonde' is overal. En het heeft een toepasselijke naam, want zoals Amanda Lee van Moroccanoil aan InStyle uitlegt, "Bij 'expensive blonde' gaat het erom lichter te gaan terwijl je dimensie in het haar behoudt, zodat alles zacht en gemengd blijft. (...) Hoewel dit type kleur heel egaal en natuurlijk is, kan het proces tijdrovend en duur zijn, vandaar de naam. Om deze look te bereiken, worden ontelbare ultrafijne highlights met folie gecreeërd voor maximale dimensie en een natuurlijke blend."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

3. Het nineties blond van Hilary Duff

Herinner je Cher Horowitz in Clueless? Laat je kapper een clip uit de film zien om dat beroemde jaren nineties blond te krijgen. Hoe bereik je dat? Laat je lokken blonderen in Beverly Hills-stijl, zonder te licht te gaan. Celebrity haarstylist Jerome Russell vertelt Grazia dat "deze look de luxueuze blonde tinten terugbrengt die we in de jaren negentig zagen, denk aan een ronde, bouncy brushing en zachte, honingkleurige lokken met highlights.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hilary Duff (@hilaryduff)

4. Mahonieblond gespot bij Sydney Sweeney

Haar rol als Cassie in 'Euphoria' katapulteerde Sydney Sweeney tot it-girl du moment. Geen wonder dat haar nieuwe mahonieblonde lokken stof doen opwaaien. Een opvallende kleur die bijna naar rood neigt en heel wat blondines zal stimuleren om de switch naar een donkerdere tint te maken. "Deze kleur is een meer aardse versie van het beroemde 'strawberry blonde'. Het heeft een koperen en gouden toets met een vleugje roze dat het extreem mooi en ongewoon maakt. Het warme en toch koele karakter maakt het flatterend voor veel huidtinten, en het is een geweldige manier om voor het eerst een kopertint te proberen," vertelt Tom Smith aan Stylist.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Melissa Hernandez (@melissa.hernandez)

5. Het zandkleurige blond van Lily-Rose Depp

"Ik krijg een heleboel foto's die verwijzen naar de jaren '60 en '70 voor donker zandblond zoals Jane Birkin, Sharon Tate en Farrah Fawcett," zegt de in Los Angeles gevestigde colorist Daniel Moon aan Allure. Zandkleurig blond is het natuurlijker ogende zusje van platinablond dat speelt met zand- en ijzige tinten. Het voegt een sprankelend frisse toets toe aan het haar van blondines én brunettes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp)

LEES OOK: 10 stijlvolle kapsels voor kort haar