JBC’s ZulupaPUWA viert tiende verjaardag

Geüpdatet op 1 September 2015 door ELLE België
JBC’s ZulupaPUWA viert tiende verjaardagZulupapuwa
Zulupapuwa
Zulupapuwa


Het sympathieke ruimtewezentje Zulu, rechtstreeks afkomstig van de planeet ZulupaPUWA, veroverde in 1995 voor het eerst de kleerkasten én de harten van een nieuwe generatie kinderen die met veel plezier in het fantasierijke universum van Walter Van Beirendonck stapten. De exclusieve collab tussen de Antwerpse ontwerper en de Belgische modeketen JBC was een instant succes en smeekte om een vervolg.

Tien jaar en twintig collecties later is de ludieke kinderkledinglijn met een maatschappelijke meerwaarde een vast begrip geworden. Liefde, respect voor de natuur en verdraagzaamheid zijn maar enkele universele basiswaarden die Walter Van Beirendonck via zijn alter ego Zulu op de wereld loslaat. Via hun knotsgekke outfits verspreiden de minigezanten van de planeet ZulupaPUWA de positieve boodschap op schoolpleinen en speeltuinen.

In de feestelijke wintercollectie 15/16 spelen imaginaire dieren de hoofdrol. Muisjes, giraffen en hertjes met een hoge aaibaarheidsfactor die zo uit het sprookjesbos lijken te komen voor de meisjes, stoere prints van wilde beesten en futuristische wezens voor de jongens.

Speciaal voor de tiende verjaardag van ZulupaPUWA en de veertigste verjaardag van JBC pakt de vestiging op de Meir tijdelijk uit met een interactieve vitrine uitgerust met touch screen waarmee je de dieren uit het ZulupaPUWA-rijk tot leven kunt wekken of via de photobooth applicatie met Zulu op de foto kunt gaan.

De ZulupaPUWA designed bij Walter Van Beirendonck feestcollectie is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel of via jbc.be

(Tine Zwaenepoel)