3 x geniale modeblunders van Marc Jacobs

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
3 x geniale modeblunders van Marc Jacobs
marcjacobs1
Instagram: Marc Jacobs

"Zo'n blunder maak je maar één keer in je leven," denk je achteraf. In het geval van Marc Jacobs blijven de gênante momenten zich opstapelen, tot grote vreugde van de ontwerper. Of hoe je foute blunders kan omvormen tot geniale fashion statements.

1/

marc jacobs1

Vorig jaar regende het nog naaktfoto's van beroemdheden op internet nadat cybercriminelen zich toegang hadden verschaft tot Hollywoods virtuele wolk. Naaktselfies trekken lijkt een hobby te zijn van de sterren, maar alleen Marc Jacobs durfde 'vrijwillig' een foto van zijn edele delen op Instagram plaatsen met de veelzeggende boodschap: It's yours to try! Grap of geen grap, hij verwijderde de foto onmiddellijk van zijn account, bevestigde het voorval en postte twee dagen geleden een vervolg op zijn naaktselfie: de geklede selfie, het proberen waard volgens de ontwerper!

marcjacobs1

2/

winonaryder1

Cara Delevingne, Gigi Hadid en Kendall Jenner zijn zo passé volgens Jacobs. Hoe promoot je je eigen collectie het best? Door Winona Ryder, die uit de spotlights verdween nadat ze voor een grote som geld designerkleren had gestolen in Beverly Hills, in zijn nieuwe campagne te steken. Geniale zet, het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en Marc moest dus weinig moeite doen om zijn nieuwe collectie in de kijker te zetten.

3/

marc jacobs3

Strak, strakker, strakst! Marc Jacobs pocht graag met zijn gespierd lichaam. Als de Chippendale van de modewereld spreidde hij in 2010 gewillig zijn benen om zijn eerste mannenparfum te promoten.