ELLEworkout: Zo versla je een kater

Gepubliceerd op 29 Augustus 2015 door Christin Ho
ELLEworkout: Zo versla je een katerSAMSUNG CSC
ELLEworkout: Zo versla je een kater - 1
Foto: Vincent Van Reusel

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere week deelt Mounira Bazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze week: zo geraak je van je kater verlost met yoga.

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

Viparita Karani: een goede hangover cure
Mounira: “Wakker worden met een kater is voor mij even erg als tandpijn of buikgriep. Het kan serieus de pret bederven. Naast voldoende water en misschien versgeperst sap drinken, kunnen een aantal yogaposes je herstelproces versnellen. Gifstoffen lossen, de bloedsomloop verbeteren en je spijsvertering helpen. Ik raad de volgende pose aan vanwege de vele voordelen.”

04
Foto: Vincent Van Reusel

Stap 1
Ga op de grond zitten met je handen rond je gebogen knieën en steun met je linkerheup tegen de muur.

Stap 2
Leg je handen op je rug en leun zachtjes achterover.

Stap 3
Draai je heupen en duw je voeten tegen de muur. Ga met je billen zo goed mogelijk tegen de muur zitten. Strek je armen naast je lichaam met de handpalm naar boven. Sluit je ogen en kom tot rust in deze pose.

Volg Mounira Bazzi van Living Yoga op Facebook.