BIZARRE TREND: Tontouring

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
BIZARRE TREND: TontouringKylie Jenner global ambassador for Nip+Fab with founder Maria Hatzistefanis attends photocall at Vue Westfield London Featuring: Kylie Jenner Where: London, United Kingdom When: 14 Mar 2015 Credit: Phil Lewis/WENN.com

BIZARRE TREND: Tontouring - 1

Nog maar net door wat contouring is? Maak je borst dan al maar nat want als we het net mogen geloven is tontouring - contouring met zelfbruiner, the next big thing. 

Na contouring, clown contouring, strobing en baking, zijn de beautywereld en het internet klaar voor alweer een nieuwe hype. Tontouring - of contouring met self tanner - is de laatste in het rijtje technieken om je gelaatskenmerken met behulp van make-up te accentueren. En het verbaast ons dat niemand er eerder op gekomen is! Waar contouring een perfecte techniek is om je neus optisch te versmallen, scherpe jukbeenderen te faken, het voorhoofd kleiner en je kin minder uitgesproken te maken, is het resultaat van je make-upwerk maar heel tijdelijk. Geen welopgevoed make-upmeisje dat immers met en opgemaakt gezicht tussen de lakens kruipt, uiteraard!.

Door te contouren met zelfbruiner heb je niet alleen al een gezonde glow als je ’s ochtends uit bed rolt, het resultaat van je contourwerk blijft ook meerdere dagen zichtbaar. Daarmee is deze techniek volgens Marissa Carter, oprichtster van zelfbruinlijn Cocoa Brown en bezieler van Tontouring, dan ook het perfecte geheim achter die ‘flawless, I woke up like this selfie.’ Sinds Carter haar tontouring kunsten met het internet deelde, halen heel wat nieuwsgierigen zelf de zelfbruiner boven om aan de slag te gaan. Onder hen ook make-upartiest en contourexpert Wayne Goss, al lijkt hij niet helemaal overtuigd van deze look. Wij kunnen alvast niet wachten om zelf te experimenteren. In het weekend, welteverstaan. Zodat eventueel fiasco's netjes op tijd tegen maandagochtend weggewerkt kunnen worden!

 

HOE DOE JE HET?

STAP 1. Breng een zelfbruinende hydraterende crème aan op je gezicht, hals en decolleté voor een subtiele gloed. KLIK HIER VOOR ONZE FAVORIETE ZELFBRUINERS
STAP 2. Breng een iets donkerdere tint zelfbruiner aan op het voorhoofd. Gebruik hiervoor een stipling brush.
STAP 3. Gebruik een contouringbrush om het product net onder je kaaklijn, van je oor tot halverwege je wang,  aan te brengen. Vervaag het product snel met je vingers om harde strepen te voorkomen.
STAP 4. Trek met een fijne borstel links en rechts van je neusbrug een fijne streep. Dit helpt om je neus optisch te versmallen. Maar ook het puntje van je neus iets donkerder om je neus in zijn geheel te verkleinen.
STAP 5. Vervaag alle harde lijnen door met een zachte borstel te blenden. Op deze manier krijg je een natuurlijk resultaat.

SOS1! Hou een kommetje met limoensap en bakmeel bij de hand om eventuele foutjes te neutraliseren. Als het echt helemaal misgelopen is, kan je een milde gezichtsscrub gebruiken.

SOS2! Hoewel zelfbruiners voor het gezicht voor een mooi, natuurlijk en zonneschade vrij tintje kunnen zorgen, hebben veel producten de vervelende eigenschap dat ze ook pigmentvlekken donkerder, en dus meer zichtbaar, maken. Wees dus spaarzaam met zelfbruiner als je last heb van pigmentatie op je gezicht.