5 x weetjes over FKA Twigs

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
5 x weetjes over FKA Twigs

fkatwigs

Ze wil niet bekend staan als de vriendin van Robert Pattinson. Ze wil niet geïnterviewd worden omdat ze vragen over Twilight beu is. Ze geeft arty optredens die zowel rustgevend als bombastisch zijn. Wie is FKA Twigs?

1/

1. Tahliah Debrett Barnett

FKA Twigs

FKA Twigs is de artiestennaam van de 27-jarige Tahliah Debrett Barnett. Ze groeide op in Gloucestershire in Zuidwest-Engeland en kwam aan de kost als achtergronddanseres toen ze verhuisde naar Londen. FKA Twigs was toen nog maar 17 jaar.

2/

2. Eerste stappen in de showbizzwereld als achtergronddanseres

fkatwigs1

Dansen is haar eerste passie. in haar stille jaren was FKA Twigs achtergronddanseres van Kylie Minogue, Ed Sheeran, Taio Cruz en Jessie J. Sexy danspasjes uit het verleden heeft ze bij de uitbouw van haar zangcarrière achter zich gelaten. Ze wordt geprezen voor haar excentrieke optredens die het publiek keer op keer weet te bekoren met opzwepende choreografie.

fkatwigs2

 

 

3/

3. i-D magazine lanceerde haar carrière

fkatwigs3

In augustus 2012 zette het Britse i-D magazine FKA Twigs - toen nog bekend als Twigs - op de cover. Nadat de Amerikaanse band 'The Twigs' Twigs bekritiseerde over haar artiestennaam veranderde ze haar naam naar 'F(ormerly) K(nown) A(s) Twigs'. Twigs is haar bijnaam omdat ze haar vingers zo luid kan laten kraken.

4/

4. Eerste single in de zomer van 2013 

fkatwigs4

Geen tweede Rihanna of Britney Spears, FKA Twigs wil niet bestempeld worden als een sexy bitch. In de zomer van 2013 lanceerde FKA Twigs haar eerste single 'Water me'. De bijhorende videoclip gooide hoge ogen in de muziekwereld. Het werd duidelijk dat ze geen eendagsvlieg zou worden. In 2014 werd ze genomineerd voor BBC's 'Sound  of 2014' en door Billboard uitgeroepen als één van de 14 beste nieuwe talenten van het jaar.

5/

5. Kiss curls

fkatwigs6

Ook weet ze het modeminnend te publiek te bekoren met haar opvallende kledingstijl en kiss curls, opstandige babyhaartjes die ze in krulletjes draait op haar voorhoofd.

LEES OOK: Haartrend: Kiss Curls