Tutorial: de tropische look uit Brugge

Geüpdatet op 17 Augustus 2015 door ELLE België
Tutorial: de tropische look uit Brugge

hoofd look brugge

Zin in een sensuele, kleurrijke look? Volg onze fototutorial om thuis deze tropische stijl na te maken.

DSC2603

De ELLE Summer Tour zet zijn route voort en op vrijdag 7 augustus is het in het mooie Brugge dat de redactie haar goodiebags neerzette. Tijdens het weekend vol van “Tropical Madness” met het festival Wecandance kwam het thema vanzelf.

Onze beautypartners Yves Saint Laurent, L’Oréal Professionnel, Bioterm en Essie geven ons raad om deze look thuis na te maken. 

Het gezicht

De gouden regel alvorens te beginnen aan elke make-oplook is eenvoudig: de huid moet perfect gereinigd en proper zijn. Hier zijn enkele milde producten die je daarbij helpen:

visage

 • De zelfbruinende gel en olie in spray voor een mooie gebruinde huid het hele jaar door
 • De Biosource reiniging: een tonic mousse om de huid fris en schoon te maken
 • De verzorgende reinigingsmelk van Biosource om de make-up en onzuiverheden op een milde manier weg te krijgen

De make-up

Eens de huid gereinigd is kan het opmaken beginnen. Voor deze tropische look heb je het volgende nodig:

maquillage

 • De poederbalsem Les Sahariennes om een natuurlijke kleur te geven, de huid gladder te maken en de poriën te verdoezelen. Eens je het probeert wordt dit kleine doosje snel je beste vriend voor het einde van de zomer.
 • De Touche éclat, deze magische pen is al lang de favoriet van de redactie! Om op elk moment van de dag boven te halen om snel en efficiënt je onzuiverheden te camoufleren dankzij de handige applicator.
 • De Mascara Volume effet faux cils brengt de finale touch aan je look met zijn borstel die speciaal ontwikkeld is om de wimpers te vergroten.
 • De oogschaduw Couture Mono in de kleur Orient (nummer 9) die, dankzij zijn lichte formule en lange houdbaarheid heel de dag blijft zonder in lijntjes te gaan trekken.
 • De lipkleur Tint-in-oil in Oh my Gold (nummer 2). De kleur van een lippenstift in combinatie met de grondige verzorging van een olie, daar houden we van!

Stappenplan

makeup1

Foundation is nodig bij elke look, deze stap mag niet overgeslagen worden! Breng hem bij voorkeur aan met een kwast of spons voor een natuurlijker effect. Voeg ook concealer toe om je blik op te lichten.

makeup2

Bij de ogen begin je door een lijntje oogschaduw te trekken tegen de onder- en bovenwimperrand met behulp van een fijne en precieze kwast. Vorm daarna een gekantelde V door naar boven te gaan in de crease. Vervaag zachtjes aan de buitenste ooghoek, aan het uiterste van de V, en rond af met een laag mascara.

makeup3

Neem voor je lippen een kwast om de kleur zo precies mogelijk aan te brengen. Gebruik een lippotlood in dezelfde kleur om de randen te tekenen en eventueel te herdefiniëren.

De uiteindelijke make-uplook:

DSC2561

Het kapsel

Ga voor natuurlijk met een golvend effect en enkele krulletjes in de lengtes. Voor dit kapsel heb je maar drie producten nodig:

cheveux

 • De Volumetry Shampoo, om volume toe te voegen aan fijn haar
 • De Mythic Oil, om de lengtes van je haar te voeden
 • De Wild Stylers Beach Waves spray om textuur te brengen in de haren en ze een "net van het strand"-effect te geven.

Stappenplan

PicMonkey-Collage

Zelfs de grootste leken onder ons kunnen deze look namaken, het kapsel bestaat uitsluitend uit eenvoudige stappen. Begin door de lengtes van het haar te bevochtigen met de spray en wrijf een beetje olie op de punten om ze te voeden en beschermen tegen de hitte.

Maak gebruik van een stijl- of krultang. Verdeel het haar in verschillende delen en krul elke streng. Eens het haar volledig gekruld is ga je er met je vingers door om de krullen te “breken” om zo een natuurlijker resultaat te krijgen. Klaar!

DSC2601

De manicure

0708-_BRUGGES-hand

Enkel de nagels blijven nog over om de look compleet te maken. Voor deze feestelijke manicure heb je het volgende nodig:

ongles
Private Weekend, Chillato, Peach Side Babe en Sunset Sneaks, 11,49 euro bij Di

Stappenplan

essie-brugges-steps

1) Breng een basislaag aan op propere en verzorgde nagels. Lak daarna een een laag Private Weekend.

2) Trek daarna met een fijne kwast of een dotting tool drie gebogen lijnen met Chillato, Peach Side Babe en Sunset Sneaks (van onder naar boven).

3) Vul daarna de witte zones op met dezelfde kleur als die van de gebogen lijn. Maak gebruik van plakkertjes als je schrik hebt naast je nagels te gaan. Wacht tot je nali-art goed opgedroogd is en werk af met de toplaag Let it Shine.

(stagiaire Naomi Ante De Kind via ELLE Belgique, beeld: Florence Detienne)