Wat mag je nog verwachten van Game of Thrones?

Gepubliceerd op 31 Juli 2015 door Isabelle Vander Heyde
Wat mag je nog verwachten van Game of Thrones?

game of thrones vervolg

Goed nieuws voor de fans van het betere draak- en ketchupwerk: Game of Thrones wordt met twee seizoenen verlengd!

Hoewel het gros van de hoofdpersonages ondertussen het leven liet, blijven er nog tal van Westeros inwoners over om op gruwelijke wijze om het leven te brengen -of om te doen herrijzen, pretty please Jon Snow? Genoeg voor een dikke twee seizoenen, meer bepaald. Dat is wat HBO topman Michael Lombardo donderdag tijdens een persconferentie wist te vertellen. Hoewel de populaire TV-reeks reeds verschillende verhaallijnen van het gelijknamige boek reeds ingehaald, denken de makers nog lang niet aan een pauze. Volgens Lombardo houden bedenkers David Benioff en Dan Weiss het voorlopig op twee extra seizoenen na het zesde luik van de serie -een luik dat momenteel wordt ingeblikt. „We wisten dat het een lange rit zou worden, het was nooit de bedoeling te stoppen na vijf seizoenen,” klinkt het.

Ook zouden er plannen voor een prequel reeks op tafel liggen. Die zou inzoomen op de gebeurtenissen vòòr de opstand van Robert Baratheon en Ned Stark. Even je geheugen opfrissen: dat zou dus gaan over de hoogdagen van de Mad King, een fijne royal die zijn onderdanen voor zijn plezier in brand stak -dat belooft alvast even fijngevoelig als de originele Game of Thrones reeks te worden!

Ondertussen werkt ook auteur George R.R. Martin, de geestelijke vader van het hele Westeros universum, sinds 2011 (!) vlijtig aan het zesde boek van de saga. De man zit naar eigen zeggen aan meerdere duizenden pagina’s en wist reeds te verklappen dat het verhaal dan nòg niet is uitverteld. Dat belooft veel lees- en kijkwerk voor ons!