5 x slapeloosheid bestrijden op het vliegtuig

Gepubliceerd op 25 Juli 2015 door Christin Ho
5 x slapeloosheid bestrijden op het vliegtuigYoung business woman listen music and enjoying the flight in the small private airplane.

Young business woman listen music and enjoying the flight in the small private airplane.

Meerdere tijdzones doorkruisen, krijsende baby's en snurkende medepassagiers aan boord, langeafstundsvluchten lijken een ware survivaltocht. Hoe zorg je voor een goede nachtrust tussen al die hindernissen? 

1/

1. Trek deze kussen over het hoofd
Met de Ostrich Pillow lig je niet wakker van wat er in het vliegtuig gebeurt. Je trekt de kussen over je hoofd, steekt je handen in de voorziende armsgaten - indien nodig - en je leunt naar achter of je laat je hoofd rusten op het eettafeltje. Het is geen fraai zicht, maar slapen is nooit elegant.

2/

2. Zitplaats reserveren

slaap2

Treur niet omdat je niet languit kan liggen in first of business class. Slimme reizigers boeken hun plaats in het vliegtuig op voorhand. De meest begeerde plekken? Zitjes aan het raam en de tweede rij aan de nooduitgang met veel beenruimte. Je wordt niet gestoord wanneer je buurman- of vrouw een nachtelijk toiletbezoek wil maken, je kan je hoofd rusten op het raam en je handbagage gebruiken om je voeten op te rusten.

3/

3. Plan goede slaaprust

5 x slapeloosheid bestrijden op het vliegtuig - 5

Het zijn de kleine dingen die het doen. Hou je veiligheidsgordel altijd om bóven je deken. Zo hoeft de steward(ess) je niet wakker te maken tijdens hevige turbulente om na te kijken of je wel vastzit. Vermijd dat je 's nachts wakker wordt van een droge keel of een lege maag door voor het slapengaan een slokje water te drinken en te snacken.

4/

4. Baken je persoonlijke ruimte af

slaap3

slaap4

De B-tourist band is niet de meest ideale reisaccessoire als je naast het gangpad zit, je blokkeert namelijk de weg voor je buurman of -vrouw. Als je het nodig vindt om je privéruimte af te bakenen, komt de band goed van pas. De B-tourist band is multifunctioneel: privacy tijdens het eten, ruimte om kleine spullen op te bergen en plaats om je hoofd op te laten rusten. Kamperen 2.0, maar dan in de lucht.

5/

5. Comfort in pyjamabroek 

slaap5
Katy Perry

Een strakke broek houdt je uit je slaap. Kies voor een comfortabele losse broek, zodat je in no time - of probeert - in slaap valt.