#flatgate: ook Barbie trapt hakken uit

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
#flatgate: ook Barbie trapt hakken uit

Pretty for Barbie056

2015 is het jaar waarin Barbie niet alleen haar 57ste (!) verjaardag viert, het is ook het jaar waarin de wereldberoemde pop voor het eerst op platte schoenen in haar mansion kan paraderen. Om deze mijlpaal in het leven van het mode-icoon te vieren, ontwierp schoenenlabel Pretty Ballerinas een – hoe kan het ook anders – pretty ballerina. Het goede nieuws? Ook jij kan het exclusieve schoentje aan.

END CUP CENTRO
Barbie Fashionistas

Nadat modeprominenten Anna Wintour en Victoria Beckham hun torenhoge stilletto’s aan de wilgen hingen, trapte ook Barbie voor het eerst in haar 57-jarige bestaan de hoge hakken, en bij momenten marteltuigen, uit. Begin dit jaar lanceerde Mattel met de  ‘Fashionistas’-lijn een eerste serie, bijzonder diverse poppen, die dankzij beweegbare enkels eindelijk platjes aankunnen. Dit betekent echter niet dat de meer dan 1 miljoen paar tellende schoenencollectie van Barbie en haar vriendinnen ongedragen in de walk-in closets blijven staan, integendeel, de modebewuste poppen verkennen nu de wereld van de platte, comfortabele maar daarom niet minder elegante schoentjes. Voor op de rode loper (lees hier alles over het flatgate-heisa tijdens het Filmfestival van Cannes waar platte schoenen van de rode loper werden gebannen), op het werk  (Queen B oefende intussen al meer dan 150 verschillende beroepen uit) of tijdens een middagje schoppen met de vriendinnen. (lees hier alles over de fashion Instagram-account van Barbie)

Pretty Ballerinas-store in Menorca
Pretty Ballerinas-store in Menorca

Al sinds haar ontstaan in 1959 gaan Barbie en mode hand in hand. (lees: Barbie verovert de modewereld) Het blonde icoon werkte intussen samen met meer dan 75 internationale ontwerpers en wanneer de heersende modetrends geen stempel op de look van Barbie drukken, is het de pop zelf die de mode beïnvloedt. Een aanhoudende kruisbestuiving die, nu Barbie voor het eerst de kaart van het platte schoeisel trekt, resulteert in een bijzondere samenwerking met Pretty Ballerinas, een schoenenlabel dat zoals de naam al doet vermoeden, het een en ander van platte schoentjes kent. Speciaal voor Barbie ontwierp het Menorcaanse label een limited edition ballerina die, gelukkig voor schoenenliefhebbers die wel langer dan 30 centimeter zijn, ook in normale mensenmaat verkrijgbaar is. De ‘Pretty Ballerinas for Barbie’-schoen in zwart lakleer en met hartvormig hangertje is gebaseerd op de Marilyn, een populair model dat Mascaro, het moederbedrijf van Pretty Ballerinas al in 1962 op de markt bracht. Van de hedendaagse, met een vleugje Barbie overgoten remake, zijn slechts 100 exemplaren gemaakt.

Pretty Ballerinas oprichter David Bell onthult de 'Barbie for Pretty Ballerinas' schoen
Pretty Ballerinas oprichter David Bell onthult de 'Barbie for Pretty Ballerinas' schoen
Pretty for Barbie050
Elk van de 100 paar schoentjes is afgewerkt met een hartvormig hangertje bezet met roze Swarovski-diamantjes
The woman of the hour
The woman of the hour

ELLE was bij de officiële lancering van het collector’s item in de Pretty Ballerinas flagship store in het zonovergoten Menorca. Tijdens het event bleek eens te meer dat de combinatie van schoenen en Barbie nog steeds in staat is om heel wat harten, zelfs van vrouwen wiens Barbiespeeldagen al ver achter zich liggen, sneller te doen slaan.

Pretty for Barbie138

Pretty for Barbie124

www.prettyballerinas.com