6 te vermijden trend beautyblunders

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
6 te vermijden trend beautyblunders

makeupblunders

Bezint eer ge begint. Met deze huidige beautytrends kan je  - indien verkeerd toegepast – serieus de mist ingaan.

1. Zelfbruinende handen
selftanhands

Zoals je hier kan lezen, zijn we dit seizoen helemaal dol op zelfbruiners die je gezicht in een mum van tijd van een gezond kleurtje voorzien. Vooral het slaapmasker is een absolute aanrader voor wie liever in bed dan in de zon ligt. (dat doe je trouwens nooit zonder zonnebescherming!) Vergeet na het smeren nooit je handen grondig schoon te maken met een scrub, ook wanneer je al lekker ingeduffeld in bed ligt. Doe je dat niet zitten je handen en vingers de volgende ochtend ongetwijfeld onder de ontsierende bruine strepen en vlekken. Handen wassen én scrubben is dus de boodschap! Je hoeft hiervoor trouwens geen speciale handscrub in huis te halen, elk type scrub dat op je badrand staat, komt in aanmerking.

1/

Zweetlook

Schermafbeelding 2015-07-14 om 11.50.56

 
Strobing is dé nieuwe trend in beautyland. In plaats van je vingers te breken met ingewikkelde contouringtechnieken, houden we het tegenwoordig liever eenvoudig door bepaalde punten op het gezicht (jukbeenderen, boven de wenkbrauwen, neusbrug, cupidoboog, kin) op te lichten met een dun laagje highlighter. Resultaat? Een dauwfrisse en gezonde gloed. Smeer uit gemakzucht niet je hele gezicht in, je wil er immers glowy à la Gigi Hadid uitzien, niet zweterig als iemand die er net een rondje door het park heeft opzitten.

2/

Bloederige lippen

1114_tip_14_lipstick_bleeding_700x400
We zijn dol op een donkere en dramatische liplook, ook in de zomer. Vermijd echter dat je bessenkleurige, dieppaarse of bloedrode mond na enkele uren via de fijne lijntjes rond de lippen tot onder je neus hangt.  Lijn daarom je lipcontouren af  met een lippenpotlood in dezelfde tint. Hou alles nog beter op zijn plaats door je mond vooraf zachtjes te scrubben en in te kleuren met het lippenpotlood. Op die manier blijf je de hele dag kiss proof!

Pretty perfect like Rihanna
Pretty perfect like Rihanna

3/

Vetlook

 
Een wetlook is edgy, stoer en helemaal FW ’15. Kam je haar met een glossy gel (Extreme Splash van L’Oréal Professionnel) naar achter en maak vast in een paardenstaart of laat losjes op de schouders hangen. Combineer je wetlook zeker met een uitgesproken make-up of outfit en niet met de training waarmee je op zondag in de zetel zit. Je wil immers een fashionable wetlook, geen vettige haarbos die om een bus shampoo schreeuwt.

wet_look_eva_green._secundary
Eva Green

4/

Crazy Contouring


Het geheim van een geslaagd gecontourd gezicht is blenden, blenden en nog eens blenden. Vermijd onnatuurlijk donkere lijnen onder je jukbeenderen en een witte streep op je neus door alle opgetekende en geschilderde lijnen zorgvuldig in elkaar te laten overvloeien. Wees ook voorzichtig met transparant poeder als je veelvuldig gefotografeerd gaat worden. Sommige poeders lichten extra op door de flitsen van camera’s waardoor je achteraf met vreemde witte vlekken op de gevoelige plaat vereeuwigd wordt.

Kontouren à la Kardashian
Kontouren à la Kardashian

5/

Stripfiguur wenkbrauwen

1Katie+Price
Wenkbrauwen zijn al enkele seizoenen helemaal hot en verdienen tijdens de make-upsessie best wat aandacht. De wenkbrauwen volledig met een donker wenkbrauwpotlood inkleuren is echter helemaal uit den boze. Teken liever vederlichte streepjes over de bestaande haartjes om je wenkbrauwen er op een natuurlijke wijze voller en meer gedefinieerd te laten uitzien. Brows on fleek!

Brows on fleek à la Camila Alves
Brows on fleek à la Camila Alves