MAKE-UPTREND: serumfoundations

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
MAKE-UPTREND: serumfoundations

DiorNude

Vederlicht en toch dekkend, de nieuwe generatie foundations heeft alles in huis om de huid gevoed en egaal achter te laten. Meer dan een paar druppeltjes is daar dankzij nieuwe technologieën niet voor nodig.

De tijden waarin foundation als een dikke, zichtbare laag op je gezicht lag, liggen intussen al even achter ons.  De nieuwe texturen zijn flinterdun, vederlicht en combineren huidverzorging met make-up.
Dior, al jaren pionier op het gebied van de ‘nude-look’, gaat alweer een stapje verder en lanceert  de Diorskin Nude Air Serum Foundation, het geheime wapen voor een luchtige teint en gezonde uitstraling. Maar wat doet zo’n serum foundation nu precies en hoe breng je het super vloeibare goedje aan? Wij gingen ten rade bij Veerle Moureaux, make-up artiest bij Dior.

NudeAir_2015_SERUM_6_RajMat

Wat is een serum foundation?
De serum foundation van Dior is een revolutie op de markt, zowel op gebied van textuur als in gebruik. De vloeibare foundation werkt op de gezondheid van de huid, dit dankzij de zuurstoftoevoeging. Voor het eerst gebruikte Dior haar Oxygen Active technologie, een innovatieve combinatie van plantaardige oliën, vitaminen en mineralen, in een foundation. De huid krijgt een betere uitstraling, de textuur van de huid verbetert en dat neemt enkel toe naarmate je het product vaker gebruikt. Dat maakt deze foundation zo speciaal.

Wie zou je dit type foundation aanraden?
Dit product is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijke make-uplook. Deze foundation is onzichtbaar en past dus helemaal bij de nude-trend die toch al een paar seizoenen populair is. Vrouwen willen een perfect egale huid maar je mag de make-up niet zien. Creatief directeur van de make-upafdeling Peter Philips is de meester in het aanbrengen van naturelle, onzichtbare basis.

De textuur is erg vloeibaar. Hoe ga je te werk?
Het aanbrengen is echt heel eenvoudig. Meer dan een paar druppeltjes uit het pincet heb je niet nodig voor een geslaagd resultaat. Of je het product het liefst met je vingers of met een penseel aanbrengt, kan je zelf bepalen. De textuur wordt meteen één met de huid en is nauwelijks zichtbaar. Kleurverschillen bij de gezichtscontour, het gevreesde ‘kader’, zijn verleden tijd.
De Nude Air combineert ook perfect met de Glow Maximizer Primer uit het Dior Backstage-gamma. Ook andere vloeibare producten zoals de Cheek & Lip Glow versmelt makkelijk en natuurlijk met de foundation.

Diorskin Nude Aire Serum Foundation - 54,76 euro - verkrijgbaar in 6 verschillende tinten.