5 signalen dat je fout shopt

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
5 signalen dat je fout shopt

shoppen3

De koopjesperiode draait op volle toeren, wat niet wil zeggen dat je àlles op je weg moet kopen. Ben je gemakkelijk te verleiden door lage prijzen? Vind je less is more maar een praatje? Dan volgen hier onze vijf tips om efficiënter te winkelen.

1. Je winkelt bij te veel verschillende winkels
Stylish people weten het al langer: kies een paar merken om jouw garderobe samen te stellen. Het is veel makkelijker om stukken te combineren van één ontwerper.

2. Je koopt te uiteenlopende prints en kleuren, waardoor je moeilijk dingen kan combineren
Ook hier geldt dezelfde regel als hierboven, hou het bij enkele motieven in plaats van los te gaan met bollen- en tijgerprints. Je moet vooral kijken naar welke kleur het best bij jou past en laat af en toe eens een trend passeren.

3. Je koopt kleding die niet goed is voor jouw figuur.
Je kan beter investeren in het zoveelste A-lijn jurkje dat wel goed bij jouw lichaamstype past dan dat je een weinig flatterend ballonrokje koopt. Het is niet omdat het een trend is dat je hem ook slaafs moet volgen.

4. Je laat alleen jouw duurste stukken retoucheren
Een goede pasvorm is alles. Ook al koop je een betaalbare broek en kost het inkorten ervan 10 euro, laat het dan toch maar doen. Laat niet enkel jouw dure stukken op maat aanpassen, maar doe dat bij alle kledingstukken.

5. Je blijft geld uitgeven aan goedkope juwelen
Juwelen springen meteen in het oog en zijn vaak het eerste wat mensen opvallen. Je wil niet goedkoop overkomen. Investeer daarom in een goede horloge, een ring of een mooie halsketting.

(Stagiaire Eveline Briand)