Londen: een dag in de voetsporen van Audrey Hepburn

Geüpdatet op 8 Juli 2015 door ELLE België
Londen: een dag in de voetsporen van Audrey Hepburn

audrey collage

Nog tot 18 oktober loopt in de National Portrait Gallery in Londen een expo over de carrière van Audrey Hepburn. Voor de echte fans die nog een stapje verder willen gaan: hier vind je vijf adressen om een dagje in haar huid te kruipen.

1/

Audrey-Hepburn-at-her-Welcome-Home-party-at-Claridges-after-filming-Roman-Holiday-May-21st-1953Claridge's

Dit glamoureuze en elegante vijfsterrenhotel was het lievelingshotel van Audrey. Het gerucht gaat dat ze er voor de eerste keer kwam toen ze een affaire had met een man die in het Claridge's verbleef. Ze zou er haar hart verloren zijn en alleen zijn blijven terugkomen.

Audrey had vele gewoontes, zoals het drinken van whiskey in The Fumoir op het einde van de dag. Dieren waren strikt verboden in het hotel, maar een uitzondering werd gemaakt voor Mr. Famous, de yorkshire die ze altijd bij zich had.

Het is ook hier dat ze haar BAFTA award voor beste actrice voor Roman Holiday (1953) vierde.

Claridge's
Brook Street, Mayfair

2/

audrey1

Rambert dansschool in Notting Hill

Met de hulp van een beurs begint Audrey in 1948 haar dansopleiding aan de Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Er wordt vandaag nog steeds lesgeven en er worden regelmatig voorstellingen gegeven. Het is verder ook mogelijk om het eindejaarsballet bij te wonen.

Rambert School of Ballet and Contemporary Dance
Clifton Lodge, St. Margaret’s Drive, Twickenham

3/

plaque-mrarie-rambertHet huis van Marie Rambert in Kensington

Wanneer Audrey in Londen aankomt, verblijft ze in het huis van Marie Rambert, haar danslerares en oprichtster van de Rambert School. Vandaag hangt er plakkaatje in haar eer aan de gevel van het prachtige blauwe huisje.

19 Campden Hill Gardens, Kensington

4/

Londen: een dag in de voetsporen van Audrey Hepburn - 9
Audrey (links) tijdens haar auditie voor "High Button Shoes"

De West End theaters 

Tijdens haar studie aan de Rambert School werkt Audrey als koorzangeres in de komische musicals High Button Shoes in de London Hippodrome en in Sauce Tartare en Sauce Piquante in het Cambridge Theater. Ga er eens een kijkje nemen of koop een ticket voor een musical en beleef een spectaculaire avond.

London Hippodrome
Cranbourn Street, Leicester Square

Cambridge Theatre
32-34 Earlham Street

5/

ty3yj08izaow_fullTiffany’s

Na Audrey's rol als Holly Golightly in Breakfast at Tiffany's (1961) is de beroemde juwelenwinkel een niet te missen locatie. Ook al is de film gedraaid in de winkel op 5th Avenue in New York, de  weelderige etalage van de winkel op Bond Street zal je zonder twijfel in de sfeer brengen.

Tiffany & Co.
21 Bond Street

(via Elle Belgique)