6 bikinitips voor elk lichaamstype

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
6 bikinitips voor elk lichaamstype

Bikinitips

De zomer is gestart, de zon is ons gunstig gezind en we zijn helemaal klaar om op vakantie te gaan. Maar niet vooraleer je deze 6 tips onder de knie hebt. Pak je onzekerheden aan en straal op het strand !

1. Kleine borsten
Ben je niet gezegend met grote borsten? Draag een topje met drapage of rushes waardoor je boezem zwaarder lijkt. Voor dit type vrouw is een triangelbikini ook flatterend, zeker wanneer je de driehoekjes wat uit elkaar schuift.

hmrushes5Bandeaubikinitop van H&M €17,99

1/


2. Buikje
Heb je een buikje? Ga dan voor drukke prints op je badpak, die leiden de aandacht af. Een LBB (oftewel een Little Black Bikini) is zoals een zwart jurkje altijd een topper en heeft bovendien een verslankend effect.

badpak mango
Badpak met paisleyprint Mango €44,99
slip topshop
Zwart slipje Topshop €13,00

2/


3. Zware borsten
Vrouwen die eerder zware borsten hebben, kunnen het best voor een bikini gaan met een goede ondersteuning door middel van een stevige beugel en schouderbandjes. Draag je liever een badpak, dan kies je best voor een V-hals.
mango v-hals
Badpak met gedrapeerd gekruist decolleté Mango €44,99

3/

4. Brede heupen
Draag best geen te grote bikinibroekjes maar kies voor aansluitende modellen in een neutrale kleur. Een andere tip voor brede heupen is het vermijden van traditionele bikinibroekjes maar opteer in de plaats daarvan voor touwtjes.
slip Heidi KleinBroekje Heidi Klein €115,00

4/

5. Zwangere vrouwen
Wanneer je zwanger bent, mag je best dat zwangere buikje laten opvallen. Kies voor een bikinitop met veel ondersteuning en ga ook nu voor een broekje met touwtjes zodat je de maat zelf kan aanpassen. Extra handig !
slip mangoBikinislip met strikje Mango €8,99

5/

6. Kort bovenlichaam
Wanneer je een kort bovenlichaam hebt, draag je beter geen broekje met hoge taille. Met een laag slipje zorg je ervoor dat de afstand vergroot wordt tussen je topje en broekje waardoor je bovenlichaam langer lijkt.
zwart broekje
Zwart slipje met mesh Topshop €16,00

(stagiaire Eveline Briand)