Top 7 modieuze expo’s deze zomer

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Top 7 modieuze expo’s deze zomer

 

citytrips 2

Summer time! Zon, zee, strand, maar ook cultuur op onze agenda. Gebruik één van deze stijlvolle expo's als excuus voor een citytrip:  

1/

1. Antwerpen- Foot Print- In het spoor van schoenen in de mode

foot print collage

Vanaf 3 september loopt in het MoMu de tentoonstelling Foot Print- In het spoor van schoenen in de mode, een overzicht van de meest inspirerende en grensverleggende schoenontwerpen van de 20ste en 21ste eeuw.

Deze unieke expositie volgt het voetspoor van schoen- maar ook modeontwerpers die hun stempel hebben gedrukt op de evolutie van schoenontwerp doorheen de jaren. Designers zoals Manolo Blahnik, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier en Tokio Kumagaï  hebben met hun creaties en baanbrekende visies de voetafdruk van miljoenen mannen en vrouwen voor altijd veranderd. De ontwerpen die te zien zullen zijn tijdens de expo hebben schoen voor schoen het modebeeld van hun tijd bepaald.

Voor 'Foot Print' kan het Antwerpse ModeMuseum opnieuw beroep doen op de jaloersmakende collectie van Geert Bruloot en Eddy Michiels, de eigenaars van schoenenparadijs Coccodrillo. Zo zullen in het MoMu schoenen te bezichtigen zijn van onder andere Ann Demeulemeester, Prada, Azzedine Alaïa, Dirk Bikkembergs, Dries van Noten en Balenciaga. Deze reeds enorme verzameling zal nog aangevuld worden met unieke stukken, geschonken door internationale musea, ontwerpers en verzamelaars.

Voor wie hierna maar niet genoeg kan krijgen van de tentoonstelling, verschijnt er binnenkort het boek ‘Foot Print- In het spoor van schoenen in de mode’ (later beschikbaar via de uitgeverij Lannoo). Het zal een inspirerende verzamelbundel worden van meer dan dertig interviews, afgenomen door Geert Burloot, samen met onuitgegeven foto’s.

Zowel het boek als de tentoonstelling is een absolute must voor shoe addicts en modeliefhebbers, maar ook gewoon voor iedereen die kennis wil maken met  ’s werelds meest beheerde en innovatieve voetjuweeltjes.

Foot Print- In het spoor van schoenen in de mode, van 03/09/2015 tot 14/02/2016, MoMu, Antwerpen. Voor meer informatie: klik hier.

2/

2. Madrid - Vogue like a painting

vougue

In het Thyssen-Bornemisza museum, één van de drie belangrijkste musea van Madrid, kan je vanaf 1 juli Vogue Like A Painting bezoeken.  Aan de hand van het onuitputtelijke Vogue archief verkent de expo de relatie tussen modefotografie en hedendaagse kunst

Vogue like a painting - nog tot 12 oktober (voor meer info: klik hier)

3/

3. Londen- Vivienne Westwood: cut from the past

vivienne westwood

Het statige Danson House in Bexleyheath, even buiten Londen, vormt deze zomer het toneel van Vivienne Westwood. De wereldberoemde punk ontwerpster liet zich in de loop van haar carrière meer dan eens door de 18de eeuw inspireren en doet dat tijdens deze tentoonstelling helemaal uit de doeken. Het perfecte excuus voor Westwood fans om het chaotische Londen even achter zich te laten!

Vivienne Westwood: cut from the past - nog tot 31 oktober (voor meer info: klik hier)

4/

4. Parijs - Yves Saint Laurent 1971, la collection du scandale

ST LAURENT

Wie snel is, kan nog tot 19 juli de beruchte Collection du Scandale van Yves Saint Laurent bezichtigen in Parijs. De collectie zorgde in de zomer van 1971 voor heel wat ophef, aan jou om te ontdekken waarom precies...

Yves Saint Laurent 1971, la collection du scandale- nog tot 19 juli (voor meer info: klik hier)

 

5/

5. Arnhem - Alles behalve kleren

alles_behalve

Alles Behalve Kleren in het Nederlandse Arnhem zet alle hoogtepunten van de Nederlandse modefotografie te kijk.  Eentje voor liefhebbers van experimentele modeshoots en van het creatieve talent van onze Noorderburen!

Alles behalve kleren - tot 19 juli (voor meer info: klik hier)

6/

6.  Londen - Audrey Hepburn: Portraits of an Icon

Scan by Rodney Todd-White & Son 020 7734 9070

Zowel privéfoto's als beelden van wereldberoemde fotografen als Richard Avedon, Terry O'Neill en Cecil Beaton gunnen je een blik achter de schermen van Audrey Hepburns indrukwekkende carrière. Leuk extraatje: Luca Dotti en Sean Hepburn Ferrer, de zonen van de iconische actrice, doken voor de gelegenheid in hun familie archief en gaven nooit eerder vertoonde beelden vrij. What would Audrey do? Meteen op de Eurostar naar Londen springen!

Audrey Hepburn: Portraits of an Icon - nog tot en met 18 oktober (voor meer info: klik hier)

7/

7. Antwerpen - Dries Van Noten. Inspirations

dries van noten collage

De expo ‘ Dries Van Noten. Inspirations.’ in het Modemuseum van Antwerpen loopt stilaan ten einde. De tentoonstelling biedt niet alleen een unieke inkijk in het oeuvre van de ontwerper, maar focust ook op het creatieproces en de inspiratiebronnen die achter de prachtige werken van de Antwerpenaar schuil gaan. Dat ‘Inspirations’ een absolute must is voor alle mode- en kunstliefhebbers, is een feit, maar voor wie nog zou twijfelen: sommen we hier nog eens de vijf belangrijkste redenen op om de expo zeker te bezoeken.

De tentoonstelling loop nog tot zondag 19 juli: Allen daarheen and be amazed is dus de boodschap!

Modemuseum Antwerpen (voor meer info: klik hier)

8/