10 redenen waarom wij van Emilia Clarke houden

Geüpdatet op 3 October 2017 door ELLE België
10 redenen waarom wij van Emilia Clarke houden

 

emilia-clarke

Vandaag komt de nieuwe Terminator uit: Terminator Genisys.  In deze blockbuster kruipt Arnold Schwarzenegger voor de vijfde keer op rij in de huid van The Terminator en hoewel er natuurlijk niet naast deze spierbundel gekeken kan worden, is het vooral de jonge Emilia Clarke (Khaleesi voor de fans) die de show steelt in de rol van Sarah Connor.

De overstap van de bloedmooie en sympathieke actrice naar Hollywood komt niet geheel onverwacht, de actrice schittert namelijk in de populaire HBO-serie Game of Thrones als de Mother of Dragons Daenerys Targaryen.  Voor wie nog niet veroverd werd door Khaleesi (shame on you!), volgen nu tien redenen waarom wij van Emilia Clarke houden en waarom we nog veel van haar zullen houden.

1/

1. Ook zij heeft een Hollywood-crush

emiliaclarkechanning

 

Emilia verschilt helemaal niet zoveel van andere meiden, zo heeft ook zij een heuse crush en die is niemand minder dan Channing Tatum. Niet alleen hij, maar ook zijn vrouw ziet ze wel zitten. De drie kwamen elkaar tegen tijdens een Golden Globe afterparty en Emilia was zo onder de indruk van het stel dat ze voor de grap een trio voorstelde. Iets waar Channing Tatum wel oren naar schijnt te hebben...

2/

2.  Emilia en haar eerste tattoo

tattoo Emilia Clarke

De actrice liet vorige week haar eerste tattoo zetten bij de beroemde tattoo artiest Dr. Woo. Ze koos voor een kleine bij op haar pink. Op Instagram deelde ze deze cryptische boodschap over de betekenis van haar eerste tattoo: “#Mebeforeyou what was already stained on my heart is now stained on my skin..."

3/

3. Ook Emilia heeft nog niet de ware gevonden

Emilia Clarke 2

Hoewel er miljoenen mannen (en vrouwen) in de rij zullen staan om te mogen daten met de mooie brunette, heeft ze tot nu toe nog niet de waren gevonden. Wel wordt ze vaak gelinkt aan haar tegenspelers, zoals Kit Harington (John Snow) en meest recentelijk haar tegenspeler in Terminator Genisys, Jai Courtney. De romance is echter nooit bevestigd en vooralsnog zijn de twee enkel verliefd op het witte doek in de nieuwste Terminator-film.

 

4/

4. Ze is net zo onzeker als alle anderen

EmiliaClarke

Ondanks dat ze bloedmooi is, heeft ook Emilia haar onzekerheden. Toen Game of Thrones net begonnen was en ze steeds bekender werd, Googlede ze zichzelf nog weleens. “Ik weet nog toen alles net begon. Ik Googlede mezelf. Je doet het gewoon, het is instinct. Maar nooit meer! Er hoeft maar één person te zijn die zegt “wat een dikke trut” en je denkt ‘ik ben een dikke trut!”.

5/

5.  De actrice heeft de rol van Anastasia Steele afgewezen

emilia-clarke

 

Emilia heeft de rol van Anastasia in Fifty Shades of Grey aangeboden gekregen. Ze heeft er nog goed over nagedacht, omdat ze dolgraag met Sam Taylor-Johnson wilde samenwerken. Uiteindelijk sloeg ze de rol toch af in verband met de vele naaktscènes. Vanwege haar meerdere blootscènes in Game of Thrones wilde ze niet het risico lopen om getypecast te worden.

6/

6.  Ook een Khaleesi zet zich wel eens voor schut

Emilia-Clarke-16

We hebben allemaal weleens een ‘awkward’ moment, of iets waar we later met een beetje schaamte op terugkijken. Zo ook Emilia. Tijdens haar auditie voor Game of Thrones was ze zo zenuwachtig en wilde ze de rol zo graag, dat ze uiteindelijk een dansje deed... Jawel, de ‘Funky Chicken’ en zelfs wat robotmoves...

7/

7. Zelf zij krijgt niet alles in de schoot geworpen

Emily-VanCamp

 

De Engelse actrice was in de running voor de rol van Marvel’s Sharon Carter/Agent 13 in de Marvel filmCaptain America: The Winter Soldier, maar verloor helaas van Emily VanCamp.

8/

8.   Haar ouders mochten het eerste seizoen van GOT niet zien

Khaleesi

Elke GOT-fan weet dat Emilia in het eerste seizoen nogal wat expliciete scènes had. Dat vond ze zelf ook en dus vertelde ze haar ouders om niet de eerste zes afleveringen te kijken. Natuurlijk wilde haar ouders de grote doorbraak van hun dochter bekijken en keken toch. Emilia zegt dat haar vader eigenlijk niets heeft gezegd tijdens het kijken en dat ze niet goed voorbereid waren op wat ze gingen zien. Toch zijn haar ouders reuze trots op haar en stelt de moeder zich tegenwoordig graag voor als de ‘Grandmother of Dragons’.

 

9/

9. Ze is ambitieus

bb

Ondanks dat ze pas aan het begin van haar succesvolle carrière staat, weet Emilia heel goed wat ze verder wil. Ze zou ontzettend graag in Girls willen meespelen. Een andere serie waar ze graag in had gespeeld was Breaking Bad, misschien wel in de rol van een meth-verslaafde.

10/

10. Ze geeft zich helemaal voor haar rollen

Emilia Clarke 4

In Terminator Genisys speelt Emilia de iconische rol van Sarah Connor, een van de bekendste en sterkste vrouwelijke actiepersonages allertijden. Natuurlijk moest ze hiervoor in goede conditie zijn, omdat het een fysiek veeleisende rol is. Vanwege de grote en zware wapens waar ze mee om moest gaan deed ze aan krachttraining. Toch was er een wapen waar de petite Engelse nogal moeite mee had: een granaatwerper van ongeveer 35 kilo. Ze moest hiermee een heuvel oprennen en ermee schieten. Emilia liet zich echter niet afschrikken en wilde haar mannelijke collega’s imponeren. Ze wilde vooral de goedkeuring van Arnold Schwarzenegger kunnen wegdragen.