Hoe overleef je de koopjes tijdens een hittegolf

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Hoe overleef je de koopjes tijdens een hittegolf

koopjeshittegolf

Vandaag gaat de koopjesperiode officieel van start. De hoge temperaturen zorgen voor extra uitdagingen  maar met onze vijf tips overleef je je shoppingdag zonder probleem.

1/

1. Hydrateer je!

water

Pauzeer regelmatig op een terrasje, maar breng zeker ook een flesje water mee voor tussendoor. Als je deze de avond op voorhand in de diepvries legt, heb je de hele dag fris water.

2/

2. Kleed je licht.

 

Synthetische zweetstofjes zoals polyester laat je best in je kleerkast liggen tot de temperaturen opnieuw wat zakken. Katoen en linnen houden je de hele dag fris, zeker in lichtere kleuren. Kies verder voor losse silhouetten en vermijd strakke elastieken rond je middel.

3/

3. Bescherm je tegen de zon

Huile d'été van Decléor, € 28,00
Huile d'été van Decléor, € 28,00

Smeer je grondig in, want het is wanneer je het het minst verwacht dat je je het hardst verbrandt. Begin je make-up met een laagje aangepaste zonnecrème en vergeet gevaarlijke plekjes zoals voeten en nek niet. Deze beschermende olie van Decléor SPF30 met lichte en vloeibare textuur beschermt lichaam en haar in een oogwenk en laat een zinnenstrelend waasje en een hemels vakantieparfum na.

4/

4. De knot op!

messybunupdo

Bij hoge temperaturen is het een stuk comfortabeler wanneer je haar uit je gezicht en nek weg is. Een zonovergoten shoppingdag is het perfecte moment om een leuke dot te proberen (klik hier voor meer inspiratie).

5/

5. Bleinbeheer

Blaarpleisters Mixed pack

5. Stop standaard een doosje bleinplijsters in je handtas. Warme voeten in zomerschoenen zonder sokken durven wel eens pijnlijke bleinen te veroorzaken, zeker als je heel wat winkelstraten afschuimt.

(Stagiaire Astrid Van Wambeke)