Streetstyle @ Glastonbury

Geüpdatet op 22 Augustus 2015 door Laure Vandendaele
Streetstyle @ Glastonbury

streetstyleglastonbury

Vier dagen Glastonbury, dat gaat in je kleren zitten. Maar welke kleren, dan? Wij schuimden het - soms onder een zondvloed bedolven, soms in een bloedheet zonnetje badende - festivalterrein af op zoek naar inspirerende, opvallende en grappige looks.

Verblijdde de zon ons met haar aanwezigheid dan bleek een paar flatform (wie het derde seizoen van' Orange is The New Black' al comakeek, leerde van de wijze Marisol 'Flaca' Gonzales dat die term een slimme samentrekking van 'flat' en 'platform' is.) Teva sandalen, wegens luchtig én voorzien van een verhoogje,  perfect festivalschoeisel. Deed het Britse weer zijn reputatie alle eer aan, stapten we dapper door plassen en modder met  een paar oblitage mosgroene wellies. Kim Kardashian, die in hoedanigheid van trouwe echtgenote hoogst uitzonderlijk een festivalterrein betrad, deed dat in een strak aansluitende zwarte jurk en op torenhoge hakken. Voor Mevrouw West tot aan de enkels in de modder wegzakte, verzekerde ze haar volgers dat ze zich vooral geen zorgen moesten maken en ze wel degelijk een paar laarzen in de auto liggen had.

wellieTeva

Maar uiteraard is Kim Kardashian niet de referentie als het op gepaste festivaloutfits aankomt. Halfzusjes Kendell hield het met haar 'Cake on tour' T-shirt (Cara en Kendell, kortweg Cake, beloven deze zomer regelmatig samen op te trekken) heel wat meer casual tijdens het veelbesproken optreden van haar schoonbroer.

Hoewel de huidige zomermode heel wat jaren '70 invloeden kent, waren op het festivalterrein vooral flarden van jaren '90 trends terug te vinden. Denk lange, aansluitende jurken met spaghettibandjes, ronde zonnebrillen met spiegelglazen, chokers en dotjes in het haar.

Hoe ver de kledingstijlen ook uit elkaar mochten liggen, spotten we op Glastonbury één duidelijke constante: glitter! Niet minder dan 1 op 5 vrouwen én mannen waren beschilderd met,  en in vele gevallen zelfs helemaal bedolven onder, kleurrijke glitters. Een zomerse festivaltrend die we zonder enige twijfel vanaf vandaag ook bij ons introduceren.

STREETSTYLE