Rick Owens verstoort show in Parijs

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
Rick Owens verstoort show in Parijs

rick owen

Designers zitten niet verlegen om een beetje controverse op de catwalk. Een streepje naakt, een beetje bont en te dunne modellen op de catwalk... we dachten dat we alles al hadden meegemaakt, totdat ontwerper Rick Owens of zijn model deze straffe stoot uithaalde.

De Amerikaanse designer Rick Owens haalde deze week de pers met een klein accidentje tijdens zijn show. Model en muze Jera Diarc haalde prompt een doek boven met de boodschap 'Please kill Angela Merkel not'. De Duitse bondskanselier Angela Merkel en financiële ministers van de Europese Unie zijn momenteel aan het debatteren over oplossingen voor de enorme schuldenberg van Griekenland.

Backstage hield de ontwerper zijn adem in en waste zijn handen in onschuld: "Het was niet mijn idee. Jera is al twaalf jaar mijn muze, ik ben woedend."

Het is niet de eerste keer dat er een statement wordt gemaakt tijdens de presentatie van Rick Owens zijn nieuwste collectie. Begin dit jaar stuurde de designer nog modellen op de catwalk met ontblote geslachtsdelen. "Waarom is vrouwelijk naakt doodnormaal op de catwalk tegenover mannelijk naakt?" zei Rick Owens na zijn show.