7 x onverwachte magazinecovers

Geüpdatet op 25 Juni 2015 door Christin Ho
7 x onverwachte magazinecovers

cover
Deze maand kleurt de cover van Vogue UK geel. De internationale moderedactrice Suzy Menkes brengt een ode aan de gele figuurtjes uit de beroemde tekenfilm The Minions. Een ludieke actie van het magazine om aan te tonen dat mode niet altijd serieus genomen moet worden. Deze cover zal helaas niet uit de drukpersen gerold worden - het blijft een insider grap van Vogue UK -, maar volgende onverwachte covers van modetijdschriften werden wel de wereld ingestuurd.

1/

cover2

De omstreden Amerikaanse fotograaf Terry Richardson zette een foto van een naakte Lady Gaga met een vleespak om haar intieme delen op de cover van Vogue Hommes Japan in 2010. PETA keurde het vleespak volledig af, Lady Gaga maalde er niet om. Op de MTV Awards maakte ze haar vleesoutfit af met een stuk biefstuk in haar haar.

2/

cover5

"Als je weinig talenten hebt, dan moet je pronken met wat je hebt," dacht Kim Kardashian waarschijnlijk tijdens haar covershoot voor Paper magazine in november vorig jaar. Haar derrière op haar best...

3/

cover6

De huidige cover van Elle Australia doet wenkbrauwen fronsen. De foto werd niet in scène gezet, model Nicole Trunfio gaf met haar zoontje aan de borst kritiek op de discriminatie van moeders die in het openbaar hun kinderen borstvoeding willen geven.

4/

cover8

Bruce Jenner's transformatie ging gepaard met de nodige toeters en bellen. Waarom wordt de man-vrouw binariteit in stand gehouden als er meer dan 50 genderopties bestaan?

5/

cover9

In 2007 prijkte Agyness Deyn op de cover van Vogue Italia in het gezelschap van Amerikaanse soldaten. De oorlog in Afghanistan was de inspiratiebron voor de shoot. Volgens de Britse krant The Guardian een afschuwelijke zet van Vogue, want oorlog hoort niet verheerlijkt te worden.

6/

cover8

De cover van de lente-zomereditie 2010 van Purple Fashion werd bedacht door fotograaf Terry Richardson. De Amerikaanse actrice Lindsay Lohan poseerde als Jezus Christus. Deze cover was een doorn in het oog van de ultragelovige Amerikaan.