Watch: Ruby Rose maakt kortfilm over gender fluidity

Gepubliceerd op 18 Juni 2015 door Natalia Tjurina
Watch: Ruby Rose maakt kortfilm over gender fluidity

"Orange Is The New Black" Season 3 Premiere Party Benefiting The Women's Prison Association

Orange Is the New Black's Ruby Rose doet menig mannen- én vrouwenharten sneller slaan. In haar kortfilm 'Break Free' brengt ze gender fluidity in beeld. 

Maak kennis met Ruby Rose a.k.a. onze nieuwste girl crush. Deze Australische actrice maakte zonet haar intrede als Stella in het kersverse derde seizoen van Orange Is the New Black. Een debuut dat niet onopgemerkt bleef, want als we het internet mogen geloven, zijn we lang niet de enige die als een blok vallen voor de innemende looks van de actrice. Haar androgyne schoonheid doet zelfs hetero vrouwen aan hun geaardheid twijfelen.

Zelf identificeert Ruby zich noch als man, noch als vrouw, maar als 'gender fluid'. Ze wordt naar eigen zeggen elke dag genderneutraal wakker. "Ik ben geen man, maar ik voel me ook niet echt een vrouw, hoewel ik duidelijk wel als een vrouw geboren ben. Ik bevind me dus ergens in het midden, wat - in mijn verbeelding - is alsof je het beste van twee werelden combineert", vertelde ze onlangs aan onze ELLE collega's.

In de kortfilm 'Break Free' - die ze ook zelf produceerde - probeert Ruby deze gender fluidity te schetsen en toont ze hoe zij de evolutie van vrouw naar man ervaart. Bekijk de video hier:

Natalia Tjurina