SHOPPING: 22 zonnecrèmes om veilig te bruinen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
SHOPPING: 22 zonnecrèmes om veilig te bruinenFruitige lippenverzorging met SPF15 in meeneemformaat van Bodysol, 6,99 euro. Verkrijgbaar bij de apotheek

1181

We weten het intussen wel. Zonnestralen zijn schadelijk voor de huid en wie zich onbeschermd in de zon waagt, vraagt om problemen. Dit zijn onze favoriete producten om veilig te kunnen zonnen zonder te verbranden.

Voor je begint te smeren, geven we je nog deze info mee:

-    De zonnebeschermingsfactor staat voor tijd  (in minuten) die je – eens ingesmeerd – in de zon kan doorbrengen voor je het risico loopt om te verbranden. Smeer je factor 50, dan moet je na 50 minuten in de zon opnieuw smeren.

-    Toch is de zonnebeschermingsfactor maar een richtlijn. Hoe vaak je je insmeert is belangrijker. Smeer liever meerdere keren per dag een crème met factor 20 of 30 in plaats van eenmalig een dikke laag factor 50.

-    Ook dit is niets nieuws maar het is aangewezen om tussen 11u en 16u uit de zon te blijven, zelfs wanneer beschermd met een laag zonnebrand
-    Kies steeds een crème die de huid beschermt tegen UVB ( de straling die de huid verbrandt) en UVA (stralen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken en schade aan het DNA veroorzaken)

-    Wees extra alert voor kinderen. Hun huid is immers nog kwetsbaarder dan die van volwassenen. Breng regelmatig zonnecrème uit en trek ze een T-shirt aan tijdens een middag spelen op het strand.

-    Het maakt niet uit of je voor een olie, crème of spray kiest, de textuur doet er niet toe. Hoe ‘vetter’ een product, hoe beter het zich aan de huid hecht.

-    Om onaangename en pijnlijke verrassingen te vermeiden, is het aangewezen om specifieke gebieden zoals ogen, nek, lippen, tenen (ook tussen de tenen!), de holte van de knieën, oksels, vingers, etc. in te smeren.

b
Fruitige lippenverzorging met SPF in meeneemformaat van Bodysol, 6,99 euro. Verkrijgbaar in de apotheek.

1/

Meer en meer merken experimenteren met geuren en texturen van hun zonneproducten. Aan de ene kant verleiden ze klanten op deze manier met hun aangename texturen en dito geuren, aan de andere kant moedigt het hen aan om regelmatig te smeren.

Op deze manier wordt zonnebescherming aanbrengen een plezier! Gedaan met plakkerige crèmes die een witte film op het gezicht en lichaam achterlaten. Deze zomer kiezen we voor lichte, vloeibare texturen met frisse en exotische geuren.