It's going Gin O'clock all day! Wij vieren vandaag World Gin Day met 6 zes eigenzinnige cocktails waarin - uiteraard - gin verwerkt zit.
1. Klassieke Gin Tonic
Ingrediënten:
- een tonic naar keuze;
- een gin naar keuze;
- ijsblokjes.
Bereiding:
1. Vul een glas met ijsblokjes.
2. Giet vervolgens ongeveer 1/3 gin in een voorgekoeld glas.
3. En vul ten slotte de rest van het glas met 2/3 tonic.
2. Singapore Sling
Ingrediënten:
- Gin (1/3);
- Kersenlikeur (1/3);
- cointreau (barlepel);
- Ananassap (naar eigen smaak);
- Grenadine (naar eigen smaak) ;
- een scheut limoensap;
- ijsblokjes.
Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten in een shaker.
2. Shake het geheel en giet de cocktail uit in een voorgekoeld glas gevuld met ijs.
3. Garneer met een cocktailkers en verse ananas.
(Bron: www.cocktailicious.nl)
3. White Lady
Ingrediënten:
- 6 cl London dry gin;
- 1.5 cl cointreau;
- 1.5 cl verse citroensap;
- 1 eiwit;
- ijsblokjes;
- gemalen ijs;
- voorgekoeld glas.
Bereiding:
1. Doe alle ingrediënten in een met ijsblokjes gevulde shaker.
2. Sluit de shaker en schud krachtig.
3. Giet het geheel uit in een voorgekoeld glas.
(Recept van cocktailgenie Manuel Wouters)
4. Cosmopolitan
Ingrediënten:
- 3 cl verse limoensap;
- 6 cl cranberrysap;
- 6 cl wodka;
- 2 cl cointreau.
Bereiding:
1. Shake de ingrediënten met grof gemalen ijs in een shaker.
2. Zeef de cocktail in een voorgekoeld glas.
3. Garneer met een schijfje limoen.
(Bron: Libelle)
5. Blueberry Cocktail
Ingrediënten:
- 6 bosbessen;
- 3 muntblaadjes;
- een scheut verse citroensap;
- 15 ml limonadesiroop;
- 60 ml gin;
- Tonic (naar smaak);
- iJsblokjes.
Bereiding:
1. Kneus de bessen lichtjes met een lepel in een voorgekoeld glas. Laat rusten.
2. Doe de overige ingrediënten in een shaker en shake het geheel.
3. Giet de cocktail uit in een verkoeld glas met ijsblokjes.
6. Zesty Surprise
Ingrediënten:
- 50 ml Bombay Sapphire;
- 15 ml oranjebloesemhoning;
- 100 ml gekoelde premium tonic.
Bereiding:
1. Meng goed alle ingrediënten.
2. Werk af met een zeste van sinaasappel.