HOW TO: de glow van Leighton Meester

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
HOW TO: de glow van Leighton Meester

Biotherm_liquid_glow_girl

De Amerikaanse 'Gossip Girl'-actrice (28) is het gezicht van verzorgingsmerk Biotherm. In Parijs maken we een praatje over haar beautygeheimen.

Beautyredactrice Claire en Leighton Meester
Beautyredactrice Claire en Leighton Meester

Wat zijn jouw eerste beautyherinneringen?
Ik ben opgegroeid met nichtjes die wat ouder waren en die speelden met de make-up van hun moeder. Zij maakten me op en legden krullen in mijn haar. Ik was toen vijf en kon daar echt van genieten.

Wat was jouw eerste eigen beautyproduct?
Vroeger had ik van die inieminie parfumflesjes die ik als setje had gekregen. Ik was nog heel jong, dus ik denk niet dat ik ze echt gebruikte, maar ze stonden uitgestald op een schaaltje in mijn kamer, allemaal van die kleine mooie flesjes.

Heb je een beautyritueel voor je naar bed gaat?
Absoluut. (lacht) Ik ben heel streng als het op ontschminken aankomt. Ik gebruik een toner om mijn huid te verfrissen, mijn teint te egaliseren en ervoor te zorgen dat de andere producten die ik gebruik beter in mijn huid indringen.

Wie zijn jouw beauty-iconen?
Ik heb altijd een boontje gehad voor Bette Davis en haar 'Old Hollywood' look. Marion Cotillard vind ik ook prachtig: zij is uniek, heel naturel, ze heeft veel zelfvertrouwen en een heleboel talent.

Welke beautyproducten zitten altijd in jouw handtas?
Ik heb geleerd dat het belangrijk is om gehydrateerd te blijven, dus ik heb altijd Aquasource-gelaatscrème in mijn tas zitten.

Wat is het beste beautyadvies dat je ooit kreeg?
Je kan best een routine hebben voor je huid en de juiste producten gebruiken voor jouw huidtype. Allemaal heel eenvoudige dingen, eigenlijk. Gezond eten, veel water drinken, altijd je make-up verwijderen voor je naar bed gaat. Ik blijf zo ver mogelijk van toxische stoffen: ik rook niet en ik drink niet.

Biotherm heeft net een nieuw heerlijk parfum gelanceerd: L'Eau. Roept een geur wel eens herinneringen bij je op?
Mijn vader maakt regelmatig een gerecht - iets heel geks waarvan ik niet precies meer weet wat er in zit, ik denk dat het rijst en vlees met een saus is - en als ik dat ruik, ben ik meteen weer in het huis waar ik woonde van mijn zevende tot mijn elfde. Het is iets heel eenvoudigs dat hij snel klaarmaakt, maar als die geur het huis vult, vind ik dat zo fijn. En mijn grootmoeder maakte vroeger suikerkoekjes en chocolate chip cookies. Vooral de geur van het deeg brengt me terug in de tijd. De geur van geroosterde pinda's in de straten van New York doet me denken aan thuis. (lacht) En - ook al klinkt dat niet zo lekker - de geur van de metro in New York. Die hete, metaalachtige geur.

Het nieuwste parfum van Biotherm geurt naar de bekende bodymilk van het merk, L'Eau Lait Corporel, Biotherm, € 45,00
Het nieuwste parfum van Biotherm geurt naar de bekende bodymilk van het merk, L'Eau Lait Corporel, Biotherm, € 45,00