Miss Piggy krijgt feminismeprijs

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
Miss Piggy krijgt feminismeprijs

misspiggy

Move over Emma Watson, Beyoncé en Luna Dunham, Miss Piggy is gaan lopen met de meest prestigieuze feminismeprijs!

De Sackler Prize wordt jaarlijks uitgereikt door het Sackler Centrum voor Feministische Kunst in New York aan een vrouw die uitblinkt in haar vakgebied. Dit jaar ging de award naar The Muppets diva Miss Piggy voor haar sterke persoonlijkheid, vastberadenheid, humor en zelfvertrouwen.

Miss Piggy krijgt bakken kritiek te slikken na de ontvangst van deze prijs. Tegenstanders beweren dat ze slechts een Hollywoodster is die zich alleen bezighoudt met haar uiterlijk en faam en niet geeft om vrouwenrechten.

Onzin volgens Miss Piggy. In een open brief aan de Amerikaanse Time toont de diva dat ze wel degelijk ballen aan haar lijf heeft. Moi - zo noemt ze zichzelf - geeft toe dat ze niet door de straten van New York marcheert om op te komen voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen en haar beha liever achter slot en grendel houdt. "Ik geloof dat elke vrouw die geeft om haar uiterlijk, faam en brutosalaris en graag winkelt op Fifth Avenue een feminist kan zijn," haalt ze zonder gêne aan in de brief.

"Het toekomstig feminisme moet trots, positief, machtig en vastberaden zijn. Het moet vooral in zichzelf geloven, tegenslagen overwinnen en toekomstige generaties inspireren. Het moet, in andere woorden zoals moi zijn."

Ow yeah!