ELLE covergirl van de maand: Rebel Wilson

Geüpdatet op 29 Mei 2015 door Natalia Tjurina
ELLE covergirl van de maand: Rebel Wilson

_

Van verlegen schoolmeisje tot XL-comedyfenomeen en covermodel. Onze covergirl Rebel Wilson is het perfecte bewijs dat dromen uitkomen.

Rebel Wilson heeft zo haar eigen manier van improviseren. Ze speelt zo hard zichzelf dat ze één wordt met haar personages. Rebel Wilson ís Fat Amy - het abfab typetje uit de vrouwelijke comedy ‘Pitch Perfect’ waarmee ze instant wereldberoemd werd - en vice versa. Of dat verwachtte ik althans. Als fan van het eerste uur beeld ik me in dat we na het interview - ik noem het liever een informeel onderonsje - als soulmates uit elkaar gaan en al meteen een volgende date vastleggen. Ik zou in een deuk liggen met haar absurde one­liners, ze zou een geïmproviseerde rapact uit haar mouw schudden (zoals in ‘The Graham Norton Show’) of een trapezenummer opvoeren (ze ging naar de circusschool om haar eigen stunts te leren, “want er bestaan geen stuntmeisjes van mijn formaat”). Ik was er gemakshalve vanuit gegaan dat dit interview zo entertainend zou zijn dat het zichzelf wel zou schrijven en dat de comedy van de pagina’s zou spatten.

Reality check: Rebel Wilson is geen copy-paste van Fat Amy. De upcoming ster is wel puur en onversneden zichzelf. Complexloos, spitant, ambitieus en zelfbewust. Vooral zelfbewust.

...

Lees het vervolg van het interview in ons juninummer, nu in de rekken!

(Tekst: Lorraine Candy / Tine Zwaenepoel - Beeld: Doug Inglish)