Jong Pop Up talent in Antwerpen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Claire
Jong Pop Up talent in AntwerpenDe prints van de collectie kan je ook kopen als art work

thevandals

Zeven jonge creatievelingen krijgen een tijdelijke outlet voor hun ontwerpen in Berchem. Wie de pop-up shops in de Driekoningen- en Statiestraat nog niet ontdekt heeft, kan er nog tot 13 juni terecht.

Een van de ontwerpers is Toon Claessens, die met The Vandal een kleding- en accessoirecollectie voor fietsliefhebbers heeft onder het motto Life is a Ride. Zijn 'Retro & Urban Cycling Gear' is het resultaat van een passie voor wielrennen en zijn achtergrond als grafisch vormgever. In de pop-up vind je frames, koersfietsen, rennerstruitjes, petten en waterflessen maar ook shirts, sweaters en tote bags, voor mannen én vrouwen. Voor de kledinglijn wordt organisch en fair trade katoen gebruikt en ze wordt in Antwerpen bedrukt met biologisch afbreekbare inkt. En wie dorst heeft gekregen van het passen, kan in de bar een coureursbiertje of een sapje bestellen.

Pop up to date is een initiatief van de stad Antwerpen om leegstand aan te pakken en jonge starters de kans te geven om een eerste winkelervaring op te doen, zonder de zware financiële lasten die er normaal bij komen kijken. Andere pop-up shops die je zo kan ontdekken, zijn Flox, een winkeltje met bio bloemen, Olala, waar je bier en chocola kan kopen en Charlie, met kleding op maat.

De shops zijn nog open tot en met 13 juni in de statie- en Driekoningenstraat in Berchem.