Agenda: MOOI, een festival over duurzame mode

Gepubliceerd op 21 Mei 2015 door Natalia Tjurina
Agenda: MOOI, een festival over duurzame mode

ilkecop

Modeliefhebbers kunnen het festivalseizoen dit weekend al aftrappen. Op zaterdag 23 mei zet DE Studio in Antwerpen haar deuren open voor MOOI, een festival over duurzame mode. 

Aan het thema duurzame mode zijn al heel wat pennen gesleten. Het blijft een actuele topic en de weg naar eerlijkheid en transparantie in de mode-industrie is nog lang niet geplaveid. Het doel van MOOI, een festival over duurzame mode, is dan ook om zoveel mogelijk consumenten te informeren en te sensibiliseren over hoe ze zelf een invloed kunnen uitoefenen op de modewereld.

Op het programma staan onder andere de Fashion Talks. Een reeks zorgvuldig geselecteerde gastsprekers, waaronder eerlijke designers zoals Bruno Pieters, Ilke Cop en Katrien Van Hecke. Zij geven je meer inzicht in de invloed van de kledingindustrie op het milieu en de maatschappij en kaarten daarbij de wantoestanden binnen die industrie aan. Je komt ook meer te weten over de (moeilijke) stappen die zij ondernemen om trouw te blijven aan hun duurzame visie.

Naast luisteren kan je ook doen. Zo zijn er heel wat workshops waaraan je kan deelnemen om je oude kleren nieuw leven in te blazen, zoals zeefdrukken en tricks om je kledij een persoonlijke toets te geven. Op de markt kan je dan weer persoonlijk kennismaken met een heleboel merken en organisaties die eerlijkheid vooropzetten. Houd je ogen open voor de Fair Fashion Police. Deze agenten scannen je kleren met de ingenieuze Fair Fashion app. Scoor je een onvoldoende, dan wordt je prompt doorverwezen naar de markt en de workshops.

Het volledige programma en info over tickets vind je op www.mooi-festival.com.

mooi

Natalia Tjurina