How to: je rondingen accepteren

Geüpdatet op 28 Mei 2015 door ELLE België
How to: je rondingen accepteren

a12

Ben je boos op je rondingen, je figuur en nog iets meer op je cellulitis? Verander je instelling met deze drie methodes die écht werken.

1/

1. Buikdans

Om jezelf voluptueus te vinden, en niet dik.

Hoe doe je het? Geen afkeurende spiegel die je te vaak confronteert met de kilo's en je vetrolletjes geperst in een te strakke sportoutfit. Geen starende blikken van een bimbo met maatje 36 die met scheve ogen naar de rondingen van anderen kijkt. In tegenstelling, bij buikdans zijn het de vormen en de rondingen die centraal staan. Het is onmogelijk om de buikdans te doen als er geen extraatjes rond de navel zijn! Deze discipline uit het Oosten onthult de sensualiteit ervan. Met een lange rok en een sjaal gebonden rond de heupen, wieg je op het ritme van de muziek, terwijl je spiraalbewegingen maakt die vergelijkbaar zijn met een aantal bewegingen uitgeoefend in gevechtssporten. Je verbindt de golvende bewegingen van de handen, armen, borst, heupen en benen, waarna je ze één voor één ontleedt.

Waarom is het goed voor het wegwerken van je complexen? Voor de aanvang van elke cursus maken de deelneemsters zich op en doen ze etnische juwelen aan, volgens de dansen die ze vervolgens zullen uitvoeren.

Waar? Meer informatie en het adres vind je op www.tarabofegypt.com

2/

a12

Feel good series

Om je als een standaard te voelen, en niet enorm.

Hoe doe je het? Perfectie is niet van deze wereld -  wat is eigenlijk een perfect lichaam? - maar ze heeft een ergerlijke neiging om zich uit te nodigen in een parallelle wereld: die van de reclame, van films en modepagina's van bepaalde magazines. Natuurlijk houden we onszelf niet voor de gek. We weten ook dat zelfs modellen die in badkledij poseren een beetje last hebben van cellulitis en bijgewerkt worden met een extra verlichting en Photoshop. En het is duidelijk dat de plastieken droom van Gossip Girl en andere mooie mensen het resultaat is van een zeer vermoeiende casting. Zij die de rol spelen van een dokter, een politieagent, de moeder aan de haard hebben allemaal de fysieke verschijning van een topmodel. Door geconfronteerd te worden met deze perfectie die uit alle hoeken komt, gaan we onszelf abnormaal voelen. We durven niet meer in onze string voor ons vriendje te lopen. Hij heeft trouwens ook enkele zorgen over zijn buikje, door de vele chocoladerepen... En wat als we nu eens besloten om eerder naar series te kijken waarin de meisjes lijken op echte meisjes? 'Girls' met it-girl Lena Dunham, met rondingen, of 'Modern Family', een parodie-documentaire, zijn twee series waarin de mensen op echte personen lijken die we alle dagen op straat tegenkomen.

Waarom is het goed voor het wegwerken van je complexen? Meisjes met cellulitis en jongens met een buikje op televisie zien, het is een beetje dwaas... En het helpt echt om te relativeren.

3/

a12

Lange wapperende jurken

Om je op je gemak te voelen in wat je draagt, en geen benauwd gevoel te hebben.

Hoe doe je het? De seventies en de Flower Power belanden deze zomer in je kast, met oversized hemdjes, lange bohémien rokken en wapperende, lichte jurken.

Waarom is het goed voor het wegwerken van je complexen? Omdat je je deze keer kunt kleden zonder je vormen te moeten persen in een gecentreerde rok of een nauw aansluitende microshort. We danken de ontwerpers die weer ode brengen aan de vrouwelijkheid!