Te veel seks maakt ongelukkig

Gepubliceerd op 16 Mei 2015 door Britt Valkenborghs
Te veel seks maakt ongelukkig

seks

Hoe meer seks, hoe gelukkiger je bent? Toch niet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je van seks helemaal niet gelukkiger wordt. 

Onderzoekers uit het Amerikaanse Pittsburgh hebben na onderzoek geconcludeerd dat je van seks niet gelukkiger wordt. Gedurende een periode van drie maanden werd er gepolst naar de seksuele activiteit van 64 heteroseksuele, getrouwde koppels. Daaruit blijkt dat er geen link gelegd kan worden tussen het hebben van seks en een verhoogd geluksgevoel.

Het gaat zelfs verder want de onderzoekers beweren dat je van te veel seks ongelukkig wordt. De koppels werden in twee groepen opgedeeld en één groep kreeg te horen dat ze gedurende drie maanden zo vaak mogelijk seks moesten hebben. De andere koppels kregen geen instructies mee. Online moest iedereen een vragenlijst invullen over hun seksleven, gedrag, gezondheid en geluksgevoel.

De resultaten zijn niet wat je zou verwachten. De groep die meer seks had dan voor het onderzoek, bleek minder gelukkig te zijn. Daarnaast nam de seksdrift aanzienlijk af en genoten ze minder van het intiem zijn met de partner. Gelukkig kunnen we deze cijfers best relativeren. De onderzoekers vroegen namelijk nadrukkelijk om vaker seks te hebben, waardoor de druk groter was. Daardoor is de beleving bij veel van die koppels anders dan wanneer het spontaan gebeurt.