Het leven van Kris Jenner wordt verfilmd

Geüpdatet op 27 April 2017 door Isabelle Vander Heyde
Het leven van Kris Jenner wordt verfilmd

Althans, een klein stukje ervan: de TV-reeks American Crime Story brengt de moordzaak tegen O.J. Simpson, een verhaal waarin Jenner en haar toenmalige echtgenoot Robert Kardashian een grote rol speelden. We twijfelen of de Kardashian matriarch zo opgezet is met dàt nieuws…

Even situeren: de Amerikaanse reeks American Crime Story focust op ophefmakende misdaden in de Verenigde Staten. Het eerste seizoen heeft het 10 afleveringen lang over de voormalige rugbyster O.J. Simpson, die in de jaren negentig verdacht werd van de moord op zijn vrouw Nicole Brown en haar minnaar. Ondanks overduidelijke bewijzen slaagde een team topadvocaten erin de schatrijke atleet vrij te spreken. De zaak, die zo’n acht maanden duurde, veroorzaakte een gigantische mediastorm. Wat de Kardashians hiermee te maken hebben? Robert Kardashian, de biologische vader van Kim en co, trad op als één van de advocaten. Pittig detail: hij en Kris waren jarenlang de beste vrienden van Simpson en zijn vrouw. Waar Robert staalhard in de onschuld van zijn vriend bleef geloven, koos Kris echter de kant van de noodlottige Nicole. Tijdens meerdere zittingen, ze was ondertussen reeds van Robert gescheiden én opnieuw getrouwd met Bruce Jenner, verscheen een hoogzwangere Kris volgens mediaberichten in Nicoles oude kleren. Je ziet: lang voor haar Keeping Up dagen was de realityster al niet vies van een goede portie drama.

Het hele verhaal krijgt bij deze dus een Hollywood sausje. De rol van Robert Kardashian wordt vertolkt door niemand minder dan Friends acteur David Schwimmer! John Travolta mag opdraven als Robert Shapiro, één van de andere advocaten, Cuba Cooding Junior als O.J. Simpson zelf en Kriss Jenner wordt neergezet door… Selma Blair! Benieuwd naar het resultaat, ontdek hier alvast de cast in beeld: