Oeps: Helft van Tinder gebruikers heeft al een relatie

Gepubliceerd op 9 Mei 2015 door Britt Valkenborghs
Oeps: Helft van Tinder gebruikers heeft al een relatie

Tinder
Het mag geen verrassing zijn, maar Tinder blijkt heel wat minder onschuldig te zijn dan we denken. Uit onderzoek blijkt immers dat een grote groep gebruikers al (of nog) in een relatie zit. 

Uit de resultaten van het onderzoek, uitgevoerd door GlobalWebIndex, blijkt dat zo'n twaalf procent van de Tinder-bevolking in een relatie zit. Daarnaast blijkt dat bijna dertig procent van de gebruikers zelfs getrouwd is.

tinder

 

Natuurlijk, de meeste van deze gebruikers kunnen omschreven worden als "Tinder toeristen", die niets meer zoeken dan een ego-boost. Toch roepen deze cijfers heel wat vragen op. Kan actief zijn op Tinder al beschouwd worden als iemand bedriegen, bijvoorbeeld?

De officiële reactie van Tinders communicatieverantwoordelijke is dan iets hoopvoller. Die beweert immers dat er verkeerde conclusies zijn getrokken. Het onderzoek schetst geen nauwkeurig beeld over de werkelijke miljoenen Tinder-gebruikers. Zo beslaat de populaire leeftijdsgroep van achttien tot 24 jaar meer dan de helft van het gehele gebruikersbestand, en is meer dan 93 procent van deze doelgroep ongehuwd.

Oef?