Modeweek Parijs dag 1: de meest memorabele looks

Geüpdatet op 12 February 2019 door ELLE België
Modeweek Parijs dag 1: de meest memorabele looks

fashionweekdag1

Voor de meeste modejournalisten gaat de Parijse modeweek pas vandaag van pas, met Dries Van Noten. ELLE was er een dag vroeger en zag prachtige collecties van ondermeer Cédric Charlier en Julien David. De meest memorabele looks - positief en negatief - van de eerste dag Paris Fashion Week.

Onze landgenoot Cédric Charlier staat al enkele seizoenen bekend om zijn strak gesneden en verfijnde silhouetten met knipoog naar de toekomst. Ook gisteren kwam dat vakmanschap de kop op steken, met voornamelijk lange silhouetten in laagjes - 3/4 wijde pantalons met lange bloezen, vaak om het lichaam geslagen, en al dan niet mouwloze blazers. Een eerste passage is somber zwart en navy en doet denken aan uniformen - we twijfelen even of we wel in het juiste seizoen zitten, maar daarna sijpelt wit in de collectie binnen. Erg mooi zijn de witte silhouetten met zwarte verticale en horizontale streepjes en dikke oranje verfstrepen. Maar het kroonstuk houdt hij voor laatst: een top en rok volledig bezet met rode en turquoise pailletten. Ronduit schitterend.

cedriccharlier
Cédric Charlier SS14

Anthony Vaccerello dan, de man die in gesprek zou zijn met Versus, de zijlijn van Versace. Ook hij is geboren in Brussel, maar ruilde de stad al lang geleden voor Parijs. Hij rekent topmodel Anja Rubik tot zijn goede vrienden en pakt daar - zoals tijdens de show gisteren - wat graag mee uit. Hij zou dom moeten zijn om het niet te doen. Over zijn modebeeld voor SS14 kunnen we kort zijn: vulgair, onthullend en - schijnbaar - gespaard van veel diepgang. Met andere woorden: voor een select publiek. Positieve noot: de enkele tie-dyed denim stukken, iets stoerder en draagbaarder dan de rest van de collectie en een hopelijk nieuwe richting voor de ontwerper.

Anthony Vaccarello SS14

De Franse, in Japan wonende Julien David is al enkele seizoenen de afsluiter van de eerste dag in Parijs. Hij bracht zomer, kleur en frisheid op de catwalk. 'The tribe of the seven seas', dat was zijn vertrekpunt. De zeven wereldzeeën en hun specifieke kenmerken. Hij toonde sobere sweaters met reddingsboeien, koralen en palmbomen - streetwear is altijd zijn core business geweest - en vulde die aan met schattige silhouetten, tulprokjes in jacquard of rokken in een soort rubber en platte, schattige sandalen. Een collectie om vrolijk van te worden. Eindelijk zomer!

juliendavid
Julien David SS14

(mvs)