ELLE Beats: de favorieten van Raving George

Gepubliceerd op 5 Mei 2015 door Isabelle Vander Heyde
ELLE Beats: de favorieten van Raving George

raving george

Ze heet Charlotte, maar eigenlijk ook George. Brengt sombere muziek, maar dan wel voor vrolijke feestjes. Domineert de festivalzomer, maar beschouwt haar werk niet als openluchtmuziek. Maak kennis met Raving George, een explosief doch ultra harmonisch vat vol tegenstellingen.

Charlotte de Witte, beter bekend als Raving George, behoeft eigenlijk geen introductie meer. Sinds de Belgische schone een zestal jaar geleden met een zogenaamd „brolprogramma” op haar laptop aan de slag ging, heeft ze een indrukwekkend parcours afgelegd. De oorspronkelijke mixtapes, bedoeld om treinritten op te leuken, zijn uitgegroeid tot volwaardige DJ-sets die festivals doorheen het hele land -en zelfs over de landsgrenzen- doen daveren op hun grondvesten. „Ik hou van techno, het zit vol dreunende bassen, is straight-forward en lekker melancholisch tegelijk. Ik breng graag sombere muziek en emoties, het klinkt nu eenmaal interessanter dan commerciële tonen. Niet dat je als luisteraar in een hoekje moet zitten huilen of zo, je kan er juist helemaal op uit de bol gaan: er zit naast emoties ook heel wat tempo in!”

Over naar het label „schone”, een eigenschap die oorspronkelijk door een jongensnaam moest worden gemaskerd -„als vrouw moet je je bewijzen in de relatief harde DJ-scène, ik wil niet geboekt worden om de verkeerde redenen”. Over haar fijne looks en minimalistische kledingstijl zullen we het dus niet hebben -al ben je bij haar altijd op het juiste adres voor stijltips in de categorie „down to earth”… Komende festivalzomer staat haar agenda trouwens goed volgeboekt, het wordt dan ook bijzonder moeilijk deze muzikale dame nièt aan het werk te zien en horen. Hoog op haar radar staat alvast I Love Techno: „Het klinkt misschien vreemd, maar ik vind dat mijn muziek in het donker beter tot haar recht komt. Een indoor ruimte dus, met spannende lichteffecten! Beetje contradictorisch, aangezien de meeste festivals in openlucht doorgaan…”  Hoe dan ook, met een plafond boven het hoofd of niet: wij zijn fan van het Belgische talent. Ontdek hier de songs waarvan zijzelf fan is:

(Zin in meer muziek? Maak gratis een account aan op Deezer en geniet vanaf nu rechtstreeks van onze sound selectie -zonder account moet je het telkens slechts met de eerste 30 seconden stellen…)