SMILE WEEK: het geheim van een perfecte glimlach

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
SMILE WEEK: het geheim van een perfecte glimlach

covercli

Eindelijk! De gloednieuwe CLINIQUE POP is vanaf mei verkrijgbaar in jullie favoriete parfumerie. Om deze lancering te vieren, organiseert ELLE.be de CLINIQUE SMILE WEEK. Ontdek samen met het ELLE Beauty Team het geheim van een schitterende glimlach.

Wat is het mooiste accessoire van een vrouw? Haar glimlach, uiteraard! Een week lang zetten we dat kostbare goed dan ook in de kijker. De gloednieuwe CLINIQUE POP zet onze eigen lippen alvast mooi in de verf.

Lipstick ready ? Smile, share !

Wij zijn alvast gezwicht voor de nieuwe smilefie trend… :) Doe mee, smile en deel je eigen glimlach met de hashtags #smilefies #cliniquesmileweek #CliniquePopELLE. De mooiste foto’s worden eind deze week op de ELLE.be en haar sociale media gezet. Grijp de kans om een ster te worden!

1/

Mooie lippen

cli1
Het geheim van zachte, rozige en volle lippen? Scrubben en hydrateren!

Nadat je lippen goed geëxfolieerd zijn, is het zoveel eenvoudiger om je lippenstift vlot en mooi aan te brengen.

5 technieken

1.    De express methode: er bestaan heel wat producten die de lippen op een grondige maar zachte manier gaan exfoliëren. Breng een kleine hoeveelheid op de lippen aan, net zoals je met een lippenbalsem zou doen. Maak daarna met je vingers ronddraaiende bewegingen op de lippen. Ga zachtjes te werk zodat je de gevoelige huid van de lippen niet beschadigt.
2.    De ‘all night long’ methode: breng een dikke laag van een vettig product (karité boter) op de lippen aan en laat het de hele nacht inwerken. De volgende ochtend kan je de dode huidcellen van je lippen schrobben. Magie!
3.    De methode met de tandenborstel: schrob je lippen met behulp van een oude tandenborstel waarmee je verticale bewegingen over de lippen maakt. Het is perfect mogelijk om een verzorgend product te gebruiken tijdens het schrobben. Herhaal drie tot vier keer en vergeet de lippen na afloop niet te hydrateren.
4.    De ‘home made’ methode: vermeng bruine suiker en honing en masseer de lippen met het goedje. Het voordeel van deze methode is dat je geen giftige stoffen binnenkrijgt als je per vergissing met je tong langs je lippen gaat.
5.    ‘De superzachte methode’: scrubben zonder te scrubben? Ja, het is mogelijk. Dompel een watje onder in warm water en laat het enkele minuten op je mond rusten. Het kalmerend effect van het watje zorgt voor zachte lippen. Wrijf het watje zachtjes over je lippen om dode huidcellen te verwijderen.

Hydrateren

Getest en goedgekeurd. Deze drie producten zijn perfect om de lippen zacht en gehydrateerd te houden.

2/

Mooie tanden

S15_Clinique_Pop_FB_Post_4
Frisdrank, koffie, thee, rode wijn,… er zijn heel wat dranken die op lange termijn de tanden gaan verkleuren. Deze zeven natuurlijke voedingsmiddelen hebben een ‘whitening’ effect en vind je gewoon in de supermarkt.

Natuurlijke voedingsmiddelen

1.    Appel
Appels zijn de gezonde snack bij uitstek. Naast smakelijk, zijn ze ook in staat tandplak te voorkomen en houden ze bacteriën op een afstand. Het sap verhoogt de speekselproductie dat de mond schoonmaakt.  Verder gaat het sap ook de bacteriën die na verloop van tijd verkleuringen van de tanden veroorzaken, bestrijden.

2.    Noten
Net zoals appels hebben noten een reinigend effect. Kauwen op amandelnoten, cashewnoten of sesamzaadjes bevordert de productie van speeksel en bestrijdt het vuil dat vlekken op tanden veroorzaakt. Maar dat is niet alles, doordat de gemalen noten over de tanden schuren, zijn ze in staat reeds bestaande vlekken te vervagen.

3.    Rauwe groeten
Rauwe voeding is rijk aan vezels die de tanden op een natuurlijke wijze schoonmaken. Net zoals de groene zijde van een schuurspons, gaan broccoli en bloemkool de tanden op een zachte manier proper schuren. Bovendien zorgt de grote aanwezigheid van ijzer in groene groenten voor een fijn beschermend laagje over de tanden waardoor ze beschermd zijn tegen de zuren van koolstofhoudende dranken. Aarzel zeker niet om dagelijks op een selderstengel te kauwen! Omdat het moeilijk is om op de stengels te knabbelen, verhoogt de productie van speeksel en maken ze de oppervlakte van je tanden proper.

4.    Champignons
Vooral de shiitake om precies te zijn. Die bevat lentinan, een tandenvriendelijke substantie die de toename van schadelijke bacteriën afremt waardoor er minder snel gaatjes en verkleuringen ontstaan. Als je niet van rauwe champignons houdt, kan je ze altijd in een wok bereiden. Vergeet enkel niet dat sojasaus dan weer een boosdoener voor je witte tanden is.

5. Aardbeien
Aardbeien bevatten appelzuur dat kleine vlekjes op de tanden helpt verwijderen. Voor een optimaal resultaat: plet de aardbeien en voeg bakpoeder toe. Poets je tanden met het mengsel, je kan hiervoor gewoon je vingers gebruiken.

6. Ajuinen
Hoewel ze niet echt meteen voor een frisse adem zorgen, helpen ajuinen echter wel om je tanden stralend wit te houden. Ze bevatten zwavel dat tandplak voorkomt. Doordat de smaak lang in je mond blijft hangen, ben je bovendien sneller geneigd je tanden grondig te poetsen. Let wel op dat je rauwe ajuinen eet voor een optimaal resultaat. Het is dus aangeraden om veel slaatjes te eten.

7.    Citrusvruchten
Denk: sinaasappels, citroenen, limoenen, mandarijnen en pompelmoes. Deze bevatten zuren die verkleuringen van de tanden tegengaan. De zuurtegraad zorgt bovendien voor een toename van speeksel in de mond dat voor een natuurlijke reiniging zorgt. Ook ananas is een interessant stuk fruit: het enzym bromelaïne gaat vlekken op het tandglazuur voorkomen.

Je hebt het intussen begrepen, wie een stralende glimlach wil, spoedt zich maar beter naar de groeten- en fruitafdeling van de supermarkt!

En ook

1.    De ecologische tandenborstel
Probeer eens een ‘siwaak’, een uit een wortel gesneden stokje dat in verschillende streken gebruikt wordt om de tanden witter te maken, het tandvlees te versterken en tandplak te voorkomen.

2. Bleaching bij de tandarts
Bij serieuze tandproblemen of extreme gevoeligheid, is het aangewezen om bij een professional ten rade te gaan. Zeker omdat bleachingproducten vrij agressief kunnen zijn en daarom correct gebruikt dienen te worden. Weet ook dat een kunstgebit niet dezelfde behandeling vraagt als natuurlijke tanden. Wie het verkeerd aanpakt, loopt het risico met tanden in verschillende tinten rond te lopen. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

3/

MOOIE LIPPENSTIFTEN

cli2

De finishing touch voor een perfecte glimlach? Een lippenstift die het wit van je tanden accentueert, je lippen zacht houdt en je teint flatteert.

Nu je rest je enkel nog breed te glimlachen! Be happy!