Broer en zus weer herenigd dankzij Tinder

Gepubliceerd op 26 April 2015 door Britt Valkenborghs
Broer en zus weer herenigd dankzij Tinder

Tinder

Je kent het wel. Dat ongemakkelijk gevoel als je vrienden op Tinder voorbij ziet komen, laat staan je familie. In dit geval was het vooral heel spraakmakend. Een broer en zus die elkaar al zestien jaar niet hadden gezien, vonden elkaar via de datingapp weer terug.

De ouders van Erik de Vries (24) en Josephine Egberts (22) gingen in 1999 uit elkaar. Josephine bleef met haar moeder in Breda wonen, Erik vertrok met zijn vader en tweelingbroer Maarten naar België. Het contact werd verbroken, al keerde Erik in 2008 wel terug naar Nederland . Zestien jaar later vonden broer en zus elkaar terug via Tinder.

In april kwamen Erik en Josephine elkaar tegen op Tinder. Ze hadden een match en raakten nietsvermoedend in gesprek. Hoe diepgaander de chatsessies, hoe meer Erik het gevoel kreeg dat er iets niet klopte. Omdat de vermoedens alsmaar sterker werden, besloot hij Josephine te confronteren met zijn bevindingen. Josephine en Erik wisselden wat feiten uit over hun jeugd en kwamen tot de conclusie dat ze daadwerkelijk broer en zus waren.

Inmiddels hebben de twee elkaar ontmoet in een café in Tilburg. “Toen ik hem zag, was het heel duidelijk. Ik vond het zo bijzonder om mijn bloedeigen broer na 16 jaar weer te zien”, vertelt Josephine. “Een beetje awkward was het wel”, vertelt ze. “Uiteindelijk flirt je toch met je zusje”, voegde Erik eraan toe.