LENTETREND: marsala lippen

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
LENTETREND: marsala lippen
38
Mohapatra defilé

Ben jij dit voorjaar klaar voor een marsalamondje, wijnrode lippen in de Pantone-kleur van het jaar? De flatterende tint, die zijn naam aan de kleur van wijn en vloertegeltjes te danken heeft, is dit seizoen niet uit de kleerkast en uit de make-upkoffer te denken.

  • HOE DRAAG JE HET

We vroegen het aan Elke Willemen, make-up artist bij M.A.C Cosmetics.

1. Breng eerst een basis aan op de lippen, de Prep + Primer Lip Base van M.A.C is hier perfect voor geschikt. Deze kleurleuze basis maakt de lippen glad waardoor de lippenstift makkelijker aangebracht kan worden. Bovendien zal ook de kleur langer houden. Een dun laagje volstaat, nadat je dat een minuut hebt laten drogen, kan je aan de slag.

2. Teken de randen van de mond met een frambooskleurig lippenpotlood, kleur daarna de volledige mond in. Dit is de truc bij uitstek om je lippenstift zo lang mogelijk te laten zitten. Breng daarna een laagje lippenstift aan met een borsteltje. Een eventuele tweede laag zorgt voor extra intensiteit.

3. Tot slot nog een eenvoudige tip. Voordat je een donkere lippenstiftkleur als deze aanbrengt, is het belangrijk de natuurlijke kleur van je lippen te egaliseren met een beetje BB cream. Aarzel ook niet om de natuurlijke vorm van je mond optisch te verbeteren door ze te omlijnen met concealer.

  • Op de catwalk

 

  • Voor in de badkamer

Laurence Descamps et Elisabeth Martorell