ELLE Beats: de favorieten van… The Lizzies

Gepubliceerd op 30 April 2015 door Isabelle Vander Heyde
ELLE Beats: de favorieten van… The Lizzies
the lizzies ellebe
Sweaters: Kid Vanilla

Ze ontleenden hun naam aan een seventies street gang, halen de vestimentaire mosterd in de nineties en schommelen muzieksgewijs tussen electro, pop en house. Maak kennis met The Lizzies, het bonte duo dat onze hoofdstad sinds twee jaar onveilig maakt.

Piercings, bindi’s en heel veel bling: onmogelijk om Tauba (27) en Louise (29) achter hun draaitafel te missen! „We hechten veel belang aan onze look en proberen een brug tussen mode en muziek te maken. Zo draaien we vaak op winkelopeningen, defilés en andere modieuze events. Inspiratie halen we vooral uit de nineties en street wear, aangevuld met een excentriek vleugje: het mag nooit saai zijn!” Belgische modebeestjes, die labels van eigen bodem bewust hoog in het vaandel dragen: Jean-Paul Lespagnard, Kid Vanilla, Doriane Van Overeem en NBMSM (een Luiks sportswear label) hangen helemaal vooraan in hun showgarderobe.

Mixen zit het Brusselse duo ook muzikaal in het bloed, sinds twee jaar vuren ze hun cocktail van electro, pop, house én live zang op het publiek af. „Live optredens vinden we het allerleukste, vooral als wij zelf de vocals kunnen overnemen, onze producer Antoine DKA neemt dan even de draaitafel en instrumenten voor zijn rekening. We worden niet graag in één hokje gestoken, ons doel is zoveel mogelijk stijlen te mengen en zo het publiek te doen reizen.” Een succesvol recept, zo blijkt: hun eerste LP is een feit, binnen enkele maanden komt er een tweede uit! Ontdek hier alvast hun favoriete beats: