Interview: J&Joy, Belgische mode voor in je vrije tijd

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Interview: J&Joy, Belgische mode voor in je vrije tijd

AuroreCréatriceHet Belgische label J&Joy wist in geen tijd de wereld te veroveren met een collectie tijdloze vrijetijdskleding. Wij voelen ontwerpster Aurore aan de tand.

Welk parcours legde je af alvorens je kledinglijn op te starten?

Ik behaalde een diploma Stylisme aan de modehogeschool van Luik waar ik 3 jaar studeerde. Tijdens het laatste jaar van mijn studies ben ik voor 3 maanden op stage vertrokken naar Parijs waar ik werkte in een Haute Couturehuis. Erna vatte ik een stage aan bij J&Joy die me toeliet mee te werken aan de zomercollectie 2011. Waarna ik de gekleurde wereld van het label nooit meer heb verlaten.

Hoe komt een collectie tot stand?

Alvorens we beginnen te ontwerpen doen we het nodige opzoekingswerk: we zoeken inspiratie in magazines, op modeblogs, op Pinterest/Instagram en op de stoffenbeurzen. Dan definiëren we een thema en gaan we aan de slag met slogans, logos en tekeningen die passen binnen deze thematiek. Waarna de collectie wordt vastgezet in een plan met hierin alle modellen opgetekend met het referentienummer.

Schermafbeelding 2015-04-15 om 16.45.52

Welke mensen kunnen jou inspireren?

Peroonlijk hou ik erg van het universum van Lady Gaga en van de boho-chic stijl die momenteel erg trendy is. Ik weet dat dit 2 totaal verschillende werelden zijn maar ze inspireren me gewoon in het leven van alle dagen, en in mijn werk zie je er af en toe wel referenties naar.

Voor wie maken jullie kleren?

Onze kleren kunnen dienen voor het hele gezin: mama, papa en kinderen. Een familie die jong is van geest en erg dynamisch. Wij mikken bijvoorbeeld op vrouwen tussen de 20 en 35 jaar die van het leven genieten en houden van kleur. Onze kleding straalt positivisme uit en automatisch trekken we zo ook mensen aan die genieten van het leven.

Schermafbeelding 2015-04-15 om 16.46.03

Waar worden jullie verkocht?

Ondertussen worden we in 500 multimerken stores verkocht in Europa, hebben we 6 eigen pilot stores en openen we binnenkort een shop in Spanje en Indië. En dat allemaal voor een merk dat nog maar sinds 2006 bestaat!

Schermafbeelding 2015-04-15 om 16.46.18www.jn-joy.com