ELLE Beats: de favorieten van… Beauhause

Gepubliceerd op 14 April 2015 door Isabelle Vander Heyde
ELLE Beats: de favorieten van… Beauhause

Beauhouse

Nieuwe lading ELLE beats: de dames van Beauhause bombarderen ons met zomerse klanken, waar blijven die cocktails?

“Het is eigenlijk begonnen met een weddenschap…” Elk goed verhaal kent een goed begin en daar vormen Angke Wullus en Lissa Callens, het creatieve duo achter Beauhause, geen uitzondering op. Zij stonden twee jaar geleden voor het eerst achter de draaitafel, het gevolg van een iets te serieus genomen weddenschap. “Een bevriende DJ daagde ons op een feestje uit om op twee maanden tijd te leren draaien. Als we daarin zouden slagen, beloofde hij ons een optreden op Westcoast U:Nite in de Gentse Club Decadance.” Een quasi onmogelijke uitdaging, die de twee studenten na 60 keer slapen, en een crashcursus DJ-schap, wél in goede banen wisten te leiden. Na die allereerste set ging de bal aan het rollen. Ondertussen is Beauhause een steeds luider klinkende power act in Vlaamse clubs en verder: de twee haalden vorige zomer zelfs de lineup van Tomorrowland!

Hoe zit het in het stijldepartement? “Minimal, voor ons geen overbodige franjes, juwelen en valse nagels. Geef ons maar een goed paar sneakers en een blouse: we moeten kunnen bewegen en comme il faut draaien” Een nuchtere look die hen in het verleden al samenwerkingen met G-Star en An Buermans opleverde. Iets zegt ons dat het stijlvolle duo ook komende maanden op de stijlradar verschijnt…. Two to watch!

Speciaal voor ELLE.be delen ze hun favoriete beats: house, house en nog meer house!

(Zin in meer muziek? Maak gratis een account aan op Deezer en geniet vanaf nu rechtstreeks van onze sound selectie -zonder account moet je het telkens slechts met de eerste 30 seconden stellen…)

Leuk extraatje: sinds dit jaar organiseert Beauhause feestjes om de vier seizoenen te vieren. De zomereditie gaat door in open lucht, klik hier voor meer info.