How to: Coachella vieren in België

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
How to: Coachella vieren in België

Coachella how to

Dit weekend is het weer zover: in Californië gaat het meest fotogenieke festival van het jaar van start, maak je op voor Coachella!

Pluimen, gezichtsglitter, neusringen, ieniemienie bikini’s en maxi jurken worden massaal boven gehaald om Azealia Banks, Angus & Julia Stone, AC/DC, FKA Twigs en onze eigen Stromae aan het werk te zien. Sterren ruilen voor één keer hun keurige designoutfits in voor slordige hippie (maar al even design) looks, selfiesticks worden nièt bovengehaald (omdat het doodleuk niet mag) en de zon schijnt onverbiddelijk op de bollekes van al dit beroemde en minder beroemde schoons…

Kortom: FOMO!

Niet getreurd echter, ook hier in België vier je het festival: bouw je achtertuin om tot feestweide en haal de pluimen maar boven! Onze tips:

1/

De achtertuin dus (of je terras). Die krijgt met behulp van zitkussens, de teepee tent die je sinds je prille kindertijd nooit meer bovenhaalde en een naar buiten gesleurde ijskast (hiervoor heb je een paar ijzersterke vrienden nodig, dat wel) een make-over in pure Coachella stijl. De zon is minder brandend dan in California, maar belooft dit weekend wél te schijnen. Voorzie dus een paar warme plaids voor je gasten en het feest kan beginnen!

1

2

2/

Deco: slingergeweld wordt ten sterkste aangemoedigd…Onze favoriet: bewerk één of meerdere hoola hops met alle stukjes touw, lint en stof die je pad kruisen en hang ze op voor een vrolijke hippie chic sfeer. Vergeet ook de neon lichtjes niet voor ‚s avonds: vul een hoop ballons met oplichtende stokjes en klaar is Kees. Vergeet verder ook geen lading opblaaskrokodillen, ananassen en plastieken bloemen in je tuin te lossen.

4

3

7

3/

De look: crop tops en bikini’s zijn net een stapje te ver voor onze magere 20 graden, maar niets weerhoudt je om volledig los te gaan met accessoires. Knoop het je gasten goed in de oren: nièmand komt binnen zonder Coachella waardige verentooi of glitterwangen. Inspiratie nodig? Klik hier.

veren

Daarnaast zijn de seventies -denk franjes, maxi jurken, suède- helemaal terug van weggeweest: ontdek hier hoe je de trend ook bij lage temperaturen draagt.

opening-seventies

4/

De line-up: voorzie een playlist met alle grote (en minder grote namen) uit de lineup, Ontdek hier wie dat zijn.

stromae

5/

Cocktails: houd de exotische sfeer staande met een reeks heerlijke cocktails -de winterse versie ervan welteverstaan. Onze recepten ontdek je hier.

teaser

‚s Avonds stap je over op een winterBBQ -zoveel zon verwachten we nu ook weer niet...

6/

Last but not least: leg dit alles vast met een selfiestick, gewoon omdat het kan... en mag.

selfie stick