Pop-up alert: Chat Mechant x Ine De Haes

Geüpdatet op 9 April 2015 door Natalia Tjurina
Pop-up alert: Chat Mechant x Ine De Haes

popup

Originele kinderkledij van eigen bodem? Daarvoor moet je volgende week in Hasselt zijn! De ontwerpers van Chat Mechant en Ine De Haes bundelen hun krachten voor een pop-up store in 'de stad van de smaak'.

Kinderkledij van eigen bodem is hot. Daar kan Sofi Lemmens, de vrouw achter Chat Mechant, van meespreken. Sofi lanceerde haar label in 2009 en haar kindercollecties worden ondertussen al ver buiten de landsgrenzen verkocht - van Moskou, over New York, tot Hong Kong. Het succes van haar collecties ligt ongetwijfeld in de kwaliteit van de stukken. Sofi combineert zachte materialen met draagbaar design en volgt geen trends maar ontwerpt vanuit haar buikgevoel. Dat vertaalt zich in intrigerende kleurenpaletten en ludieke prints.

© Chat Mechant
© Chat Mechant
© Chat Mechant
© Chat Mechant
© Chat Mechant
© Chat Mechant

Ine De Haes is eerder een new kid on the block. De ontwerper van het gelijknamige label studeerde nog maar twee jaar geleden af aan de modeacademie in Sint-Niklaas, maar wist al snel hoge ogen te gooien met haar afstudeercollectie. Met originele 3D-prints, drapages en breiwerk probeert Ine een verhaal te vertellen. Het resultaat is speels én gesofisticeerd.

LOOKBOOK_IneDeHaes__ZR_SS153 (1)
© www.inedehaes.com
LOOKBOOK_IneDeHaes__ZR_SS154
© www.inedehaes.com
LOOKBOOK_IneDeHaes__ZR_SS157
© www.inedehaes.com
LOOKBOOK_IneDeHaes_SS15_10
© www.inedehaes.com

Samen openen Sofi en Ine op 17, 18 en 19 april een pop-up store op een boogscheut van het Hasseltse Modemuseum (noteer: Minderbroedersstraat 54). De winkel is telkens open van 10u tot 18u.

Natalia Tjurina