Expo: Alice in Modeland

Geüpdatet op 3 April 2015 door Caroline
Expo: Alice in Modeland

Natalia-Vogue-Us-Alice-In-Wonderland-natalia-vodianova-7271309-588-390

Niet te missen in Londen: Alice in modeland! 

Lewis Carroll schiep Alice in 1865 als een onschuldig wezen in een satijnen lintjesjurk. Sindsdien doken vrijwel alle modeprominenten wel eens in de beruchte konijnenpijp. Zo traden Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier en Christian Dior op als haar persoonlijke stilisten en domineert Alice op haar honderdvijftigste nog steeds catwalks van Parijs tot New York. Het Londense V&A acht de tijd rijp voor ‘The Alice Look’, een expo met focus op haar onbetwiste status als stijlicoon.

De tentoonstelling illustreert hoe Alice zich in de eighties manifesteerde als een grootogige Lolita, die Versace en Vivienne Westwood inspireerde. Hoe Gwen Stefani, Avril Lavigne en Aerosmith de mosterd voor hun videoclips in Wonderland haalden. Hoe de supermodellen van de nineties zich wentelden in haar eeuwig rimpelloze huid. En uiteraard heeft het V&A onze persoonlijke favoriet niet over het hoofd gezien: in 2003 maakte Annie Leibovitz een onvergetelijke shoot voor Vogue, met Natalia Vodianova als Alice, en bijrolletjes voor Christian Lacroix, Tom Ford en Marc Jacobs.
Het Londense Liberty presenteert ter gelegenheid van de expo een ‘Arts and Fabrics Collection’ met stoffen geïnspireerd op de kleuren, motieven en bewoners van Wonderland. ‘The Alice Look’, van 2 mei tot 1 november, V&A, Londen. www.vam.ac.uk.