SHOPPING: nineties lipsticks

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
SHOPPING: nineties lipsticks

ninetiesbrownlips
Bloedrood, knalroze, dieppaars, onze lippen kregen de afgelopen jaren een boel flatterende tinten uit het kleurenspectrum over zich heen. En hoewel we altijd nogal twijfelachtig tegenover de bruine nineties lip stonden, experimenteren we tegenwoordig volop met baksteenbruine lipliner en dito lipstick.

De nineties zijn weer helemaal nu. Jaren nadat de muziek uit het decennium party's allerhande opleukte, maakt ook de mode van toen een comeback. De kledingketens puilen uit van de lange slip-dresses, stevige bottines en de accessoirerekken hangen vol chokers in alle kleuren van de regenboog. Ja, we hebben het over deze.

Choker, New Look - € 4,50
Choker, New Look - € 4,50

Maar ook de bruine lippenstift die in de beginjaren van het decennium tot de favoriete kleur van de sterren behoorde, maakt een comeback. Zou Kylie Jenner, een meisje van wie in de jaren '90 absoluut nog geen sprake was, daar voor iets tussen zitten?

KylieJennerbruinelipstick
Kylie Jenner zweert bij het lippenpotlood 'Soar' van MAC

Omarm je innerlijke Drew Barrymore, pruil zoals alleen Neve Campbell het kon en ga voor de cool van Nancy Downs uit 'The Craft' en vervang dat roze glossje voor een roodbruine lipstick.

LEES OOK: 10 beautytrends uit de jaren '90

1/

 SHOPPING

 Lipsticks

2/

 Lippotloden

3/

TUTORIAL

Brown lip experte Drew Barrymore deelt haar nineties make-uptips met New York Magazine